artikel banner

THE FALCONS WINNEN DE KBOV-BEKER 2024 !

Met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag

De finale van de KBOV-Beker tussen de nummers 1 en 2 (BT GroepDeMeyer en The Falcons)had alle elementen van een goede bekerfinale in zich: volle inzet van beide teams, vlot scorende ploegen en een evenwichtig scoreverloop waarbij er pas in de slotminuten beslist werd over de overwinning.

De 1e speelhelft verliep volledig gelijkopgaand. Beide teams namen op beurt de leiding in handen zonder echter in staat te zijn een echte kloof uit te bouwen. Getuige daarvan de gelijke standen na zowel het eerste kwart (18-18) als halfweg (35-35). Na de rust namen The Falcons het initiatief iets meer in handen en konden een 1e maal een kleine koof slaan (44-50). De tegenstrever reageerde hier echter gepast op zodat na 30 minuten er een 59-60 stand op het scorebord prijkte.

In het laatste kwart toonden The Falcons zich de fysiek sterkste ploeg. Er werd opnieuw enkele punten uitgelopen en op een viertal minuten van het einde leek de wedstrijd bij een 67-80 stand beslist. BT GroepDeMeyer startte nog een slotoffensief maar volledig terugkeren zat er niet meer in. De overwinning werd uiteindelijk veilig gesteld met een 82-88 eindstand.

Standen: 18-18   17-17 (35-35)   24-25 (59-60)   23-28 (82-88).

Punten: Gevaert B.: 14; Ongenaet: 21; Van der Cruyssen N.: 3; Samaey: 10; Petit: 2; Malfait: 6; Foucart; 22;

De Groote: 10; Van der Cruyssen L., Gevaert Q.; De Bucke.

Driepunters: 12 (Dimitri: 4, Niels: 1; Bart: 1; Thomas: 4, Pieter: 2.