artikel banner

FALCO U21B VERLIEST NIPT DE FINALE BEKER OOST-VLAANDEREN

U21B VERLIEZEN NIPT FINALE BEKER OOST-VLAANDEREN TEGEN EREMBODEGEM : 64-67

Ook nu grote belangstelling voor deze jeugdfinale tussen de leeftijdsgenoten van Falco en Erembodegem en zoals het een finale past werd het een spannende wedstrijd die pas in de laatste seconden werd beslist.

Onze U21B ploeg nam de beste start en kon de eerste kwarter na 12-5 halfweg afsluiten met een 20-16 voorsprong. In de tweede periode maakte Erembodegem deze achterstand goed zodat aan de rust met een 38-38 stand alles te herbeginnen viel.

De wedstrijd bleef ook in de tweede helft gelijkopgaand en het werd nog een thriller…

Halfweg de derde kwarter was het 45-45 maar Erembodegem kon de beslissende kwarter toch ingaan met een bonus van vier punten : 50-54

Ook in de laatste periode bleven beide ploegen mekaar waard al kon Erembodegem toch steeds miniem aan de leiding blijven. Halfweg was het 59-61 en aan de 9e minuut werd het nog 64-65, maar Falco kon in “moneytime” niet meer scoren . Dit deed Erembodegem wel en dit was voldoende om de Beker van Oost-Vlaanderen te winnen met 64-67 cijfers.

Onze U21B speelde een verdienstelijke wedstrijd waarvan de uitslag evengoed andersom kon zijn geweest. We maakten het ons zelf wat moeilijker door de vele balverliezen terwijl de afwerking niet meer het peil haalde van de eerste periode.

Een dikke proficiat aan de coaches Seppe en Lars en aan alle spelers die dit mooie parcours in de Beker van Oost-Vlaanderen hebben afgelegd !