artikel banner

LDP DONZA WINT DE FALCO-CAPS-CUP NA WINST TEGEN FALCO GENT

Vandaag werden de finalewedstrijden gespeeld van onze 24e Falco Caps Cup. Okapi Aalstar speelde tegen Dudelanbge (Lux) voor de 3e en 4e plaats en na een eerder gelijkopgaande eerst kwarter nam Aalst resoluut de leiding om die niet meer af te staan. Ruststand 31-52. Zij waren in elk geval niet zinnens om in dezelfde val te trappen als gisteren tegen De Pinte want ook in de tweede helft was Aalst duidelijk baas. Het werd uitreindelijk nog een afgetekende 61-95 overwinning tegen een moedig Dudelange. Voor Aalst betekende dit alvast "brons" op dit succesvol tornooi.

Nadien werd onder een mooie belangstelling de FINALE gespeeld om de 1e en 2e plaats tussen Falco Gent en LDP Donza. Dit werd een aantrekkelijke en vrij spannende wedstrijd welke maar in de laatste kwarter beslist werd. Jammer dat Falco ook voor deze wedstrijd drie spelers moest missen (Thibaut Platteeuw, Dries Lioen en Kristof Ongenaet ) Een gelijkopgaande eerste periode eindigde met een 16-16 gelijke stand en in de tweede periode konden de "bezoekers" met een 28-34 ruststand  een kleine voorsprong realiseren. Falco reageerde in de derde kwarter uitstekend en kwam aan de derde minuut op voorsprong (39-38). Een minuutje later stonden de bordjes weer gelijk (41-41) maar dan  kwam LDP Donza via een 0-7 (41-48) en een 6-6 aan een 47-54 voorsprong na dertig minuten. In de laatste kwarter kwam Falco nog wat terug : 2': 51-56 en 3' 53-59 maar een minuutje later was een tienpuntenkloof een feit : 53-63. Aan minuut 7 werd het in de beslissende kwarter nog 58-67 en op 1'10 van het einde 63-71... LDP nam geen risico's meer en won uiteindelijk verdiend met 64-75 deze Falco-Caps-Cup !!!

MVP van dit tornooi werd Falcospeler JASPER ÜNAL , dikke proficiat Jasper !

Kwarterstanden : 16-16.-    12-18(28-34)      19-20(47-54)       17-21 (64-75)

Falcopunten : T'Joncke,- Beumer 2.- Tristan Boone 4.- Ünal 15.- Verspeeten 6.- Tanghe 6.- Diependaele 8.- Van Vooren 9.- Buysse 8.- Meireman 6.- Lagae.-

We danken de vier ploegen die ervoor gezorgd hebben dat dit een aangenaam en sportief sterk tornooi werd. Dank ook aan de scheidsrechters : zij zorgden voor een rimpeloos verloop en uiteraard veel dank aan onze vrijwilligers : zij zorgden eens te meer voor een perfecte organisatie ! We danken ook onze supporters en we hopen iedereen terug te zien op de volgende wedstrijden !