artikel banner

(update 3 sept met kwarterstanden en punten) ) FALCO SPEELT MORGEN TEGEN LDP DONZA DE FINALE VAN DE FALCO-CAPS-CUP !

Vandaag vonden de schiftingswedstrijden plaats van de 24e Falco-Caps-Cup. De eerste wedstrijd ging tussen LDP Donza en eersteklasser Okapi Aalstar. Aanvankelijk leek het erop dat Okapi deze wedstrijd vlot ging winnen . De rust werd bereikt met een 32-44 tussenstand. In de derde kwarter gaf Donza zich echter niet verloren, het knabbelde langzaam maar zeker aan de opgelopen achterstand en kwam aan minuut 35 opnieuw helemaal in de wedstrijd : 59-60... De afwerking bij de bezoekers viel kwasi volledig stil en het werd nog een ware thriller. Op 55" van het einde stonden beide ploegen nog gelijk maar in "moneytime" was Donza toch iets sterker dan Okapi Aalstar en won verrassend met 70-66...

Kwarterstanden : 16-26.-    18-18(34-44) .-   16-13(50-57).-    20-9 (70-66).-

Donzapunten : Dedecker 15.- Gesquière 3.- Unruh 9.- Lataire.- Van Hille 11.- Verborgt 12.- Geukens.- Gasana.- Rik Van den Berghe 6.- Van Caeneghem 10.-  Cedric Van den Berghe 1.-

De tweede wedstrijd ging tussen onze fanionploeg en Dudelange (een eersteklasser van Luxemburg). Dit werd een vrij gelijkopgaande wedstrijd met Falco (zonder Kris Ongenaet, Thibaut Platteeuw en Dries Lioen) wel bijna steeds aan de leiding. Aan de rust stond het 32-26 en na dertig minuten was een tienpuntenkloof een feit : 49-39. Halfweg de laatste periode kwam Dudelange terug tot 52-47 maar verder geraakte het niet. Falco won uiteindelijk met 61-52 en behaalde op die manier een finaleticket van deze Caps-Cup.

Kwarterstanden : 13-12.-    19-14(32-26).-    17-13(49-39).-      12-13(61-52)

Falcopunten : Vince T'Joncke 5.- Thijs Beumer.- Tristan Boone.- Jaqsper Ünal 17.- Maxime Verspeeten 5.- Adhémar Tanghe.- Modest Diependaele 1.- Aaron Van Vooren 21.- Viktor Buysse 8.- Thomas Meireman 4.- Stan Noels,-

Morgen zondag 3 september wordt volgend programma van deze Falco-Caps-Cup afgewerkt :

13.30 u : voor 3e en 4e plaats : Okapi Aalstar - Dudelange

16.00 u : FINALE : BBC Falco Gent - LDP Donza