artikel banner

FALCO A ZET NA WINST IN TOPPER OP LEUVEN BELANGRIJKE STAP RICHTING KAMPIOENSTITEL - FALCO B LIJDT KLEINE NEDERLAAG OP ERPE MERE - FALCO C VERLIEST DERBY OP FENIKS GENT - FALCO D WINT TEGEN ZOTTEGEM C - THE FALCONS BIJNA KAMPIOEN NA WINST OP GENTSON !

FALCO A ZET BELANGRIJKE STAP NAAR DE KAMPIOENSTITEL : WINST IN DE TOPPER IN LEUVEN TERWIJL ACHTERVOLGER NIJVEL OPNIEUW THUIS EEN STEEK LAAT VALLEN TEGEN TONGEREN !

Met nu nog zes wedstrijden te gaan was de verplaatsing naar Leuven B sowieso een belangrijke opdracht in het kader van de strijd om de kampioenstitel in de TDM2(derde nationale) Ons fanionteam was alvast goed gefocust op deze opdracht want het nam een uitstekende start wat zich na twintig minuten resulteerde in een hoopgevende 27-39 ruststand. Ook in een meer gelijkopgaande derde periode bleef Falco baas en zo konden we ogenschijnlijk onbekommerd de laatste periode ingaan met een 44-57 tussenstand. Leuven nam echter een blitzstart in de laatste kwarter terwijl Falco terplaatse bleef trappelen. De afwerking stokte plots waardoor de thuisploeg halfweg deze laatste kwarter via een opvallende 14-1 kon terugkomen : 58-58 ! De thuisploeg geloofde er uiteraard opnieuw in en kwam voor het eerst aan de leiding (60-58 na 6’) . In moneytime werd het nog zeer spannend met 62-62 in de voorlaatste minuut maar gelukkig kon Falco deze ware topper nog winnend afsluiten met 62-65 ! Gekoppeld aan een nieuwe nederlaag van Nijvel (58-81 tegen Tongeren) levert dit ons een nog sterkere leidersplaats op met vier zeges meer dan achtervolger Nijvel. Met nog zes wedstrijden op het programma ziet het er dus zeer goed uit. Eigenlijk zou de titel ons niet meer mogen ontsnappen maar het kan soms raar lopen. Zie maar naar Nijvel dat nu opnieuw een zware nederlaag opliep. Volgend weekend staat een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn op het programma (vrijdag 31 maart om 20,45 u in het Sint Janscollege). Op papier een gemakkelijke opdracht maar wie verloor vorige week tegen Anderlecht ? Juist : Nijvel…Het blijft dus opletten geblazen want iedereen wil van de leider winnen !

Kwarterstanden : 15-21,-     12-18(27-39),-       17-18(44-57)          18-8(62-65)

Falcopunten : Jasper Unal 16,- Dries Lioen 2,- Leander De Maesschalck ,- Robbe Van den Bossche 21,- Modest Diependaele,- Adhémar Tanghe 2,- Thibaut Platteeuw 14,-  Kristof Ongenaet 5,- Matthew Depondt 1,- Sam Caron 4,-

FALCO B LIJDT KLEINE NEDERLAAG NA SPECTACULAIRE WEDSTRIJD OP ERPE MERE A : 96-91

Op het terrein van 2e geplaatste Erpe Mere A speelde onze B ploeg een uitstekende wedstrijd . De wedstrijd werd in moneytime verloren maar onze mannen hebben weer heel veel bijgeleerd ! Falco B stond omzeggens de hele wedstrijd aan de leiding en bij het ingaan van de laatste periode zag het er met een 65*70 stand nog vrij goed uit. Tot halfweg deze beslissende kwarter bleef Falco B aan de leiding (76-85) maar vanaf dan ging het minder. Aan de 7e minuut stonden de bordjes gelijk : 87-87 maar toen plaatste de thuisploeg een fatale 9-0 (96-87) en… de zege was gaan vliegen… Jammer, maar onze spelers mogen met opgeheven hoofd terugkeren naar St Amandsberg. Nog steeds zonder Jorre De Wilde, Raf Temmerman en nu ook opnieuw zonder Lucas Cleymaet (enkelkwetsuur tijdens deze wedstrijd) speelde onze jonge ploeg een uitstekende wedstrijd. In deze Play-ups staan we nu op de 7e plaats. Er resten nu nog drie competitiewedstrijden met eerst nog twee thuiswedstrijden op ¼ FB-Koksijde (8e) – 22/4 : FB-Finexa (1e) en 29/4 : Houtem-FB. Als afsluitprogramma mooie affiches !

Kwarterstanden : 26-30,-     20-19(46-50),-     19-20(65-70),-     31-22(96-91)

Falcopunten : Vince T’Joncke ,- Thibeau Deloddere 19,- Willem Nachtergaele 7,- Tristan Boone 23,- Milan De Clercq 3,- Arne De Winne 4,- Martin Boone 5,- Lucas Cleymaet 6,- Quint De Smet,- Modest Diependaele 20,- Jari Ghysens 4,-

FALCO C VERLIEST DERBY TEGEN FENIKS GENT MET 88-64

Gelijkopgaande eerste helft leidt ons naar een 38-35 ruststand. Dan gaat even het licht uit bij onze C ploeg… scoren wordt o zo moeilijk en de rode loper wordt voor Feniks uitgerold om via een 23-7 kwarteruitslag de laatste periode in te gaan met een voor Feniks  comfortabele voorsprong : 61-42…

In de laatste kwarter kan Falco C opnieuw beter weerwerk bieden maar aan de opgelopen achterstand in de derde kwarter kan niet veel meer gewijzigd worden. Verdiende zege voor de thuisploeg met 88-64 cijfers. Opmerkelijk : Falco C speelde met zes spelers U16 ! Samen met Hamme A staat onze C ploeg nu op de 5e plaats in de algemene rangschikking van deze Play-Ups. In deze rangschikking staan we nu met drie ploegen op de 5e plaats. Er staan nog drie wedstrijden op het programma : ¼ : Sgolba B(3e plaats) -  Falco C,-  22/4: Falco C – Lede A (1E plaats) en 29/4 : Falco C – Hotshots Destelbergen (8e plaats) . Met dit programma zit er mogelijks nog één of twee zeges in. Erin geloven mannen !

Kwarterstanden : 14-15,-   24-20(38-35),-    23-7(61-42),-       27-22(88-64)

Falcopunten : Michel Van Hoecke 10,- Stan Noels 18,- Xanten Bauche 2,- Vince Lagae 9,- Jasper Neirynck 2,- Lino Marechal 6,- Aaron De Winne 7,- Luca Antheunis 2,- Stijn Teughels 3,- Rune Achtergael 5,-

FALCO D SPEELT STERKE TWEEDE HELFT EN WINT VERDIEND TEGEN ZOTTEGEM C : 76-63

Beide ploegen namen in de eerste helft een kwarter voor hun rekening wat zich resulteerde in een 34-38 voorsprong voor de bezoekers aan de rust . Zowel in de derde als in de laatste kwarter was Falco D duidelijk de baas. De tweede helft werd op die manier gewonnen met 42-25 . Falco D won uiteindelijk verdiend deze wedstrijd met 76-63. Volgende week is het andere koek want dan staat er een verplaatsing naar Hansbeke B op het programma. Hansbeke staat momenteel op de tweede plaats in deze Play-ups en is nog in volle titelstrijd met Denderleeuw A. Op 23/4 reist Falco D naar Oudenaarde B en het competitieseizoen wordt op 29/4 afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Laarne B. Een 6e plaats in deze play-ups zit er nog in maar dan moet er nog minstens één wedstrijd worden gewonnen. We duimen !

Kwarterstanden : 19-16,-    15-22 (34-38),-    17-11(51-49),-    25-14(76-63)

Falcopunten : Idris Bah 12,- Thomas Tytgat,- Dries Valentyn,- Raf De Vos 6,- Pierre Maurice Scharpé,- Gaëtan Messiaen 17,- Rico De Boever 14- Brenden Van Roy ,- Benjamin Scharpe 20,- Lowie Vernaillen 7,-

THE FALCONS BIJNA KAMPIOEN NA NIEUWE RUIME ZEGE TEGEN GENTSON 57-96

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag)

Net zoals de vorige wedstrijd was er nu voor de “topper” op de nr 2 in de rangschikking (Amon Gentson) niet lang sprake van een echte wedstrijd. Nadat er een 1e maal een kloof was geslagen (4-14 na 6 minuten)  kon de thuisploeg zich toch enigszins herpakken en het 1e kwart afsluiten bij een 14-21 stand.

In de 2e periode leek er even een echte wedstrijd in de maak; Amon Gentson kwam terug tot 21-24 na een viertal minuten maar The Falcons duwden dan het gaspedaal iets dieper in zodat aan de rust er reeds 29-48 cijfers op het scorebord prijkten.

De 2e helft bracht enkel de bevestiging van de superioriteit van The Falcons. De thuisclub kon niet meer dan aanklampen zodat er na 30 minuten werd gestopt met een 47-72 stand. De 4e periode gaf hetzelfde beeld zodat het eindsignaal klonk op 57-96 na opnieuw een collectief zeer sterke prestatie.

De kampioenstitel is nu met nog 3 wedstrijden voor de boeg dan ook zo goed als binnen.

Standen: 14-21   15-27 (29-48)   18-24 (47-72)   10-24 (57-96).

Punten: Gevaert B.: 17; Gevaert Gr.: 6; Baudu: 2; Van Hulle: 17; Samaey: 25; Foucart: 17; De Bucke: 2; De Groote: 10; Gevaert Q.

Driepunters: 6 (Benoit: 1; Br: 1; Thomas: 2; Pieter: 2).