artikel banner

FALCO A WINT TOPPER IN TONGEREN EN VERGROOT VOORSPRONG IN ALGEMENE RANGSCHIKKING - FALCO C STUNT OP LEIDER LEDE A - NIEUWE WINST VOOR THE FALCONS - VERLIES VOOR FALCO B EN FALCO D

FALCO A WINT TOPPER IN TONGEREN….NIJVEL VERLIEST THUIS VAN RODE LANTAARN ANDERLECHT !

Een verplaatsing als leider naar de 3e in het klassement Tongeren is uiteraard geen sinecure. Behoudens de laatste kwarter (19-9), toen de angst om te winnen in de ploeg kroop,  speelde Falco A een sterke wedstrijd en kon de thuisploeg (2e beste aanvallende ploeg uit de reeks) beperken tot 68 punten waaronder slechts 5 punten voor hun topper Hertay…Dat was de sleutel van deze zo belangrijke overwinning, zeker nadat Nijvel vrijdagavond zeer verrassend thuis verloor van rode lantaarn Anderlecht !!!

Het begon nochtans niet zo goed: halfweg hadden we een een 16-7 achterstand maar een time out en de inbreng van Thomas Meireman neemt Falco na een 18-18 de leiding over om die niet meer af te staan. Einde eerste kwarter : 19-24. Ruststand brengt ons tot 36-42 en na dertig minuten staat er zelfs een 14 puntenvoorsprong op het bord : 49-63. In de laatste kwarter keert de wedstrijd.. bij Falco heerste dan blijkbaar de angst om te winnen : we scoorden nog amper 9 punten en Tongeren kwam terug tot op 3 punten…Verder geraken ze echter niet want onze fanionploeg speelde het op het gepaste moment verstandig uit onder meer door een 2/2 vrijworpen van Kristof Ongenaet ! Opvallend : Thibaut Platteeuw en Thomas Meireman scoorden elk 19 punten en zorgden op die manier voor méér dan de helft van de Falcopunten… Onnodig gezegd dat er na de wedstrijd én in de Falcobus een uitgelaten sfeer was ! Deze  belangrijke zege was verdiend en door het verlies van Nijvel op Anderlecht wordt de kloof met de achtervolgers in de algemene rangschikking opnieuw groter. We tellen nu, op 7 wedstrijden van het einde,  drie zeges méér dan Nijvel ! Het is natuurlijk nog niet gedaan en er staan nog een aantal moeilijke opdrachten op het programma waaronder reeds volgende week een verplaatsing naar Leuven B. Wordt ook deze klip succesvol omzeild dan ziet het er schitterend uit !!! We zijn bovendien benieuwd wat het wordt in de wedstrijd Nijvel-Tongeren van volgend weekend. Het verlies van Nijvel tegen rode lantaarn Anderlecht is toch zeer verrassend en kan nog wegen op deze match…

Kwarterstanden : 19-24,-   17-18(36-42),-    13-21(49-63),-    19-9(68-72)

Falcopunten : Jasper Unal 6,- Dries Lioen 4,- Leander De Maesschalck,- Robbe Van den Bossche 9,- Tristan Boone,- Adhémar Tanghe,- Thibaut Platteeuw 19,- Thomas Meireman 19,- Kristof Ongenaet 5,- Lucas Cleymaet,- Sam Caron 4,-

FALCO B EEN MAATJE TE KLEIN VOOR LEIDER FINEXA OOSTENDE  : 97-48

Onze B ploeg moest het aan de kust nog steeds stellen zonder de gekwetsten Jorre De Wilde en Raf Temmerman. Daar komt bij dat Finexa Oostende in deze Play-ups nog niet had verloren en fiere leider was met het maximum van de punten. Dit werd ook snel duidelijk in deze wedstrijd want aan de rust was het reeds 49-21.. Ook in de derde periode kregen we hetzelfde spelbeeld en pas in de laatste kwarter kon onze B ploeg voldoende weerwerk bieden (19-19). Samen met Knesselare en St Niklase staan we nu op een gedeelde vijfde plaats.

Kwarterstanden : 25-13,-     24-8(49-21),-    29-8(78-29),-     19-19(97-48),-

Falcopunten :   Vince T’Joncke  6,-  Thibeau Deloddere 4,-  Willem Nachtergaele 12,-  Tristan Boone,- Modest Diependaele 4,- Arne De Winne 4,- Martin Boone 6,- Lucas Cleymaet 8,- Quint De Smet 3,- Jari Ghysens 1,-

FALCO C STUNT : WINST OP LEIDER LEDE : 71-74 !!

Onze jonge C ploeg heeft dit weekend voor de verrassing gezorgd want gaan winnen op het terrein van het tot op heden ongeslagen Lede A… je moet het maar doen ! Het werd een spannende wedstrijd daar in Lede met tussenstanden als : 35-31(rust),-  51-48(30’),-   In de laatste periode stond Lede halfweg nog aan de leiding (64-58) maar toen plaatste Falco C een 0-10 zodat het aan minuut 8 plots 64-68 werd… De laatste minuut werd dan nog ongemeen spannend want Lede kwam terug tot 68-68. Falco C plaatste dan een beslissende 0-6 en daar kon de leider veel te weinig tegenover plaatsen zodat ons C-team kon stunten met 71-74 !!! Dikke proficiat aan coach Lander en de spelers voor deze mooie prestatie ! We staan nu met vijf ploegen op een gedeelde 3e plaats in de algemene rangschikking van de Play-ups van 2e Provinciale. Met nog vier wedstrijden te gaan zit er dus nog een mooie ereplaats in. Volgende week spelen we op Feniks Gent… Thuis wonnen we deze confrontatie met 79-70.. Nu ook op verplaatsing ?

Kwarterstanden : 19-14,-   16-17(35-31),-    16-17(51-48),-    20-26(71-74),-

Falcopunten : Michiel Van Hoecke 3,- Stan Noels 4,- Vince Lagae 10,- Jo De Brabanter 2,- Arne De Winne 10,- Aaron De Winne 3,- Lino Marechal 6,- Lucas Antheunis 2,- Stijn Teughels 15,- Rune Achtergael 19,-

FALCO D VERLIEST VOORAL IN LAATSTE KWARTER DE MATCH TEGEN OUDENAARDE B : 58-68

Onze D ploeg heeft tegen middenmoter Oudenaarde B vrij lang stand gehouden maar moest in de laatste vijf minuten toch het onderspit delven. De wedstrijd bleef dus lange tijd vrij spannend en zelfs na de derde kwarter kon het met een 41-44 nog alle kanten uit. Na vier minuten in de laatste kwarter kwam Falco D bijna op gelijke hoogte van de bezoekers (48-50) maar toen plaatste Oudenaarde een 0-7 die de thuisploeg niet meer kon inhalen. Het werd uiteindelijk nog 53-62…

Kwarterstanden : 18-12,-    12-21(30-33),-    11-11(41-44),-     17-24(58-68)

Falcopunten : Idris Bah 12,- Thomas Tytgat 6,- Nando Saccasyn 0,- Dries Valentyn 5,- Raf De Vos 7,- Tim Van den Berghe 2,- Gaëtan Messiaen 13,-  Brenden Van Roy 2,- Benjamin Sharpe 6,- Lowie Vernaillen 5,-

OPNIEUW VLOTTE ZEGE VOOR THE FALCONS

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag)

Van een wedstrijd was er op het terrein van De Plankshotters (Geraardsbergen) slechts een drietal minuten echt sprake.  Enkel tot 4-5 kon de thuisclub gelijke tred houden. Het scorebord evolueerde meteen naar een 4-17 tussenstand en 11-24 na 10 minuten. Deze tendens zou de rest van de wedstrijd aanhouden.

De 2e periode gaf hetzelfde spelbeeld. Bij de The Falcons kwamen alle 10 spelers vlot tot scoren terwijl er bij De Plankshotters wel een plank op de ring leek te liggen. Resultaat was een 23-49 ruststand en wedstrijd gespeeld.

Na de rust ging het bij de thuisclub van kwaad naar erger. Over de ganse 10 minuten werden slechts 4 punten gescoord en de bezoekers (met ditmaal een beresterke Samaey in de uitblinkersrol) speelden lustig verder. Resultaat was een 27-68 stand na het derde kwart. Gelukkig konden De Plankshotters in de laatste periode toch wat beter de weg naar het doel vinden en via een 23-31 tussenstand eindigde de “wedstrijd” op 50-99.

Standen:  11-24   12-25 (23-49)   4-19 (27-68)   23-31 (50-99).

Punten: Gevaert B: 12; Ongenaet: 12; Van der Cruyssen N.: 3; Gevaert Gr.: 5; Van Hulle: 10; Petit: 6; Malfait: 6; Foucart: 11; Samaey: 25; De Groote: 9.

Driepunters: 7  (Dimitri: 2; Niels: 1; Bram: 1; Thomas: 1; Bart: 2).