artikel banner

ZWARTE WEEK VOOR FALCO B – FALCO C HEEFT VIERDE PLAATS IN EIGEN HANDEN – FALCO D BLIJFT KANDIDAAT VOOR EEN VIERDE PLAATS –

WAREGEM B – FALCO B : 67-57

Op 7 dagen tijd werd een forfaitnederlaag geleden op Sgolba Aalter A en dit weekend werd een tienpuntennederlaag geleden op Waregem B…

De forfaitnederlaag (na 66-68 winst op Sgolba Aalter…) was het gevolg van een administratieve fout : Falco had vier spelers opgesteld uit de lagere reeks Falco C en dit druist in tegen de reglementen van Basket Vlaanderen. Deze reglementen stellen dat slechts twee spelers uit een lagere senioresreeks speelgerechtigd zijn, vandaar deze forfaitnederlaag…..Doodjammer natuurlijk want hierdoor werden drie punten verloren…

In de wedstrijd van dit weekend op Waregem B was onze B ploeg steeds op achtervolgen aangewezen. Aan de rust stond het reeds 38-29 en een gelijkopgaande tweede helft (29-28) waarin onze B ploeg een paar keer terugkwam tot op vijf punten resulteerde in een derde nederlaag van het seizoen. Op één wedstrijd van het einde van de eerste ronde blijft Falco wel nog aan de leiding staan. De laatste wedstrijd op volgende week zaterdag 4/2, zal dus beslissen of Falco B de tweede ronde ingaat als leider van de A-groep. Het is een thuiswedstrijd (opworp 20.30 u) tegen Knesselare, samen met Sgolba Aalter en Deerlijk Zwevegem nog in strijd voor een plaats in de eerste vier van de rangschikking. Hopelijk levert het thuisvoordeel ons voldoende steun om deze belangrijke wedstrijd tot een goed einde te brengen. We rekenen op onze supporters om ons daarbij te steunen !

Kwarterstanden : 17-12.-    21-17(38-29),-    14-16(52-45),-    15-12(67-57)

Falcopunten : Jorre De Wilde 4.- Thibeau Deloddere 3.- Tristan Boone 15.- Milan De Clercq 8.- Arne De Winne 6.- Modest Diependaele 5.- Quint De Smet 4.- Jari Ghysens 4.- Leander De Maesschalck 8.-

Laatste wedstrijd 1e ronde : zaterdag 4 februari 20.30 u tegen Knesselare in het Sint Janscollege

HAMME A – FALCO C : 65-78

Ook voor onze C ploeg was dit de voorlaatste wedstrijd in de 1e ronde. Hamme A stond samen met Condors St Niklase op de tweede plaats. Voor onze jonge C ploeg was dit in het kader van de strijd om een plaats in de eerste vier dus een zeer belangrijkd match. Beide ploegen namen een sterke start (eerste kwarter : 28-24) en aan de rust was de stand kwasi gelijk : 43-44. In de tweede helft was Falco C duidelijk sterker want het won de tweede helft met 22-34. Dit was ruim voldoende op Hamme een thuisnederlaag toe te dienen en vooral de kansen om voor Falco C een plek in de eerste vier van de 1e ronde te vrijwaren. In die strijd staan Eksaarde A en Falco C nu op dezelfde hoogte met een 5 op 13. Het zal dus volgende week beslist worden in de wedstrijd FALCO C – EKSAARDE ! Deze wedstrijd wordt op zaterdag 4 februari gespeeld in het Sint Janscollege om 18.15 uur . Ook hier hopen we te kunnen rekenen op onze supporters. Op basis van de uitslag in de heenronde (toen won Eksaarde met ruime 82-62 cijfers) lijkt het een zware wedstrijd te worden. We duimen voor onze jongens onder leiding van Lander Hellebosch !!!

Kwarterstanden : 28-24.-    15-20(43-44),-    12-19(55-63),-    10-15(65-78)

Falcopunten : Willem Nachtergaele 8.- Jo De Brabanter 4.- Arne De Winne 9.- Natan De Coninck 3.- Luca Antheunis 6.- Milan De Clercq 9.- Stijn Teughels 16.- Rune Achtergael 2.-

Laatste wedstrijd 1e ronde : zaterdag 4 februari 18.15 tegen Eksaarde A in het Sint Janscollege

FALCO D BLIJFT TOCH IN DE RUNNING VOOR EEN PLAATS IN DE EERSTE VIER NA NEDERLAAG OP CO-LEIDER LEDE B

De wedstrijd op co-leider Lede B werd er een met twee gezichten. In de eerste helft was Falco verrassend duidelijk de baas en kon aan de rust veelbelovende 20-32 cijfers voorleggen. Anticlimax echter in de tweede helft met amper vijf Falco D puntjes in de derde kwarter en negen puntjes in de laatste kwarter… Werd de eerste helft dus nog gewonnen met 20-32 cijfers dan werd de tweede helft rampzalig afgesloten met 39-14…..De scoremachine viel volledig stil. Kwasi iedereen kwam tot scoren maar met zeer lage cijfertjes…Gelukkig blijft onze D ploeg toch nog in de strijd om de vierde plaats en het programma van de laatste speeldag in deze 1e ronde speelt in het voordeel van Falco D. Komende vrijdag ontvangt onze D ploeg rode lantaarn Bavi Gent D en dit zou, gezien ook het belang van deze wedstrijd,  toch geen probleem mogen zijn. De “concurrenten” voor de begeerde vierde plaats hebben een moeilijker programma : Gentson C ontvangt de co-leider Lede B en Ninove moet naar co-leider Denderleeuw. Het wordt dus , na winst van Falco D tegen Bavi Gent D; nog nagelbijten tot zondag 5 februari wanneer de laatste wedstrijd van de 1e ronde wordt gespeeld tussen Denderleeuw A en Ninove B….

Kwarterstanden : 10-17.-   10-15(20-32),-    19-5(39-37),-    20-9(59-46),-

Falcopunten : Emiel Martens 5.- Thomas Tytgat 5.- Nando Saccasyn 3.- Dries Valentyn 2.- Raf De Vos 4.- Idris Bah 6.- Casper De Boos 5.- Gaëtan Messiaen 9.- Rico De Boever 3.- Brenden Van Roy .- Benjamin Sharpe 2.- Louis Vernaillen 2.-

Laatste wedstrijd 1e ronde : vrijdag 3 februari om 20.30 uur in het SJC