artikel banner

(update 4/10/21) : Winst voor Falco A, Falco B en The Falcons. Verlies voor Falco C en Falco D

Dit weekend boekten we bij onze Senioresploegen drie overwinningen op vijf. Vooral de twee opeenvolgende overwinningen van onze A en B ploegen zijn mooi meegenomen bij de start van deze competitie. Deze ploegen nestelen zich mooi in de kopgroep van hun reeksen.

Tweede competitiezege op rij voor Falco A !

Vrijdagavond won ons A-team voor de tweede keer in deze prille competitiestart . Het versloeg na een aangename wedstrijd het talentrijke Finexa Oostende ( met onder meer ex-Falcospeler Jasper Unal ) met 79-72. Voor Falco A reeds de zesde zege op rij ( vier bekerwinsten incluis)… van een perfecte competitiestart gesproken !

Zwakke start van beide ploegen met een 4-6 stand na vijf minuten. Het bleef in deze eerste kwarter gelijkopgaand tot de 9e minuut (10-10) maar dan plaatste Falco een 7-2 en kon deze eerste periode afsluiten met een 17-12 tussenstand. Ons A-team bleef het ook uitstekend doen in de tweede kwarter en halfweg stond het al 31-19. Een 25-19 kwarteruitslag leverde ons een hoopgevende 42-31 ruststand op. Toen was het reeds duidelijk dat onze spelers niet alleen sterk verdedigden maar gisteravond ook uitstekend de weg vonden naar de ring . Dit werd bevestigd met een hoge 51 % afwerking in de eerste helft. Ook in de derde periode bleef het een boeiend kijkstuk met twee ploegen met volle overgave. Na 50-41 aan de 5e minuut, kwam Oostende aan de zevende minuut toch dichterbij (51-46) maar een 7-0 leverde ons toch een tienpuntenkloof op na dertig minuten. (58-48) Opvallend : behoudens de eerste vijf minuten van de wedstrijd stond Falco A steeds aan de leiding en dit zou ook zo blijven. In de beslissende vierde kwarter was het dus zaak deze tienpuntenvoorsprong te verdedigen en dit lukte vrij goed. De maximale voorsprong werd bereikt na drie minuten : 66-52 en ook na acht minuten zag het er nog zeer goed uit : 73-60. Na 75-65 in de 9e minuut plaatste Oostende nog een 0-5 (75-70 op 37” seconden van het wedstrijdeinde) maar deze eindsprint kwam uiteindelijk te laat want via vrijworpen kon Falco de verdiende zege veilig stellen en de match afronden met mooie 79-72 cijfers. Dit alles nog steeds met een afwerking aan meer dan 50 % ! Het was opnieuw een collectief sterke prestatie . Deze twee op twee zorgt alvast voor de nodige rust en we kunnen hoopvol uitkijken naar het komend programma met volgend weekend een verplaatsing naar Willebroek en op 15 oktober een thuiswedstrijd in het Sint Janscollege tegen Anderlecht om 20.45 uur.

Kwarterstanden : 17-12,-    25-19(42-31),-    16-17(58-48),-    21-24(79-72),-

Scouting : 2pt: 18/36(50%),-    3pt: 8/16(50%),-    totaal : 26/52(50%),-    FT: 14/21(66%),-    TO: 19

Falcopunten : Dries Lioen 8,- Bart Samaey 2,- Robbe Vandenbossche 13,- Thomas Foucart 15,- Thibaut Platteeuw 9,- Leander De Maesschalck ,- Harm Loontiens,- Thomas Meireman 3,- Matthew Depondt 19,- Jonas Cornelis,- Arne Vanlaer 10,- Lucas Cleymaet,-

In 2e Landelijke : ook belangrijke zege voor Falco B tegen Blankenberge A !

Onze B ploeg nam een goede start in deze boeiende en aantrekkelijke wedstrijd : via 16-10 eindigde de eerste kwarter met een mooie 21-15 tussenstand. Ook in de tweede periode bleef Falco B baas en kon de voosprong bijna verdubbelen : 39-28 ruststand. In een spektakelrijke derde kwarter werd er door beide ploegen zeer vlot afgewerkt maar Blankenberge kwam knokte zich opnieuw in de wedstrijd , vooral onder impuls van de ervaringrijke 35 jarige Robin Casier die voor een 66-60 stand zorgde na dertig minuten. Met een 74-72 tussenstand na 7' werd het in de laatste kwarter nog spannend . Van dan af hielde onze mannen het hoofd toch koel en viel de scoringsmachine bij de bezoekers kwasi volledig stil. Opvallend : Stef Feyers en Jens Coppens zorgden respectievelijk met 23 en 22 punten voor meer dan de helft van de Falcopunten. Een collectieve sterke prestatie van onze jonge B ploeg werd beloond : een tweede opeenvolgende competitiezege was met 84-74 eindcijfers een feit tegen een ploeg waartegen we in het verleden de meeste wedstrijden verloren..Proficiat ! Volgende week staat met een verplaatsing naar het ook nog steeds ongeslagen Waregem B een moeilijke opdracht op het programma. We zijn benieuwd ...

Kwarterstanden : 21-15,-    18-13(39-28),-    27-32(66-60),-   18-14(84-74),-

Souting : 2pt: 19/43(44%),-      3pt: 9/20(45%),-    totaal : 28/63(44%),-    FT: 16/29(55%),-    TO: 17

Falcopunten : Stef Feyers 23,- Jorre De Wilde,- Jens Coppens 22,- Jonas Cornelis 12,- Arne De Winne 6,- Quinten Praet 4,- Lucas Cleymaet 4,- Quint De Smet ,- Rafaël Temmerman 4,- Jari Ghysens 3,- Ashley Marsch 6,-

In 2e Provinciale verliest Falco C de derby tegen Bavi Gent B met 54-62..

Raar wedstrijdverloop : zowel tijdens de eerste als tijdens de laatste vijf minuten van de wedstrijd "vergat" Falco C te scoren en dat brak hen uiteindelijk zuur op. In de eerste kwarter kon  Falco C de erbarmelijke eerste vijf minuten (2-13) toch nog min of meer rechtzetten want deze kwarter werd afgesloten met 20-24 cijfers. In de tweede periode werd er een pak minder gescoord en bleven beide ploegen in mekaars buurt . Wel had onze C ploeg het in die periode knap lastig met de rebound. De 12-9 kwarteruitslag zorgde voor 32-33 rustscijfers. Aangezien Falco C de derde kwarter met 15-14 won krijgen we na dertig minuten een gelijke stand : 47-47. Alles was dus nog mogelijk in de beslissende laatste periode..In die laatste 10 minuten liep Falco C aanvankelijk uit tot 51-47 maar viel na 5 minuten, bij een 54-59 stand, compleet stil...het scoorde geen punten meer in die laatste vijf minuten. Bavi B deed niet veel beter : het scoorde nog drie punten maar dit was verrassend genoeg ruim voldoende om uiteindelijk te winnen met 54-62. Onze moedige C ploeg speelde dertig minuten aardig mee en nam zelfs regelmatig de leiding. Het scorend vermogen bleef echter achterwege want met een afwerkingspercentage van slechts 25 % wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen, zeker tegen een meer ervaring rijke Bavi Gent B. Volgend weekend staat een verplaatsing naar Denderleeuw B op het programma. Deze ploeg won dit seizoen nog niet. Kan onze jonge C ploeg een meer regelmatige wedstrijd spelen dan behoort een tweede competitiezege tot de mogelijkheden !

Kwarterstanden : 20-24,-    12-9(32-33),-    15-14(47-47),-    7-15(54-62),-

Scouting : 2pt: 12/45 (40 %)   3pt: 4/19(21 %)    totaal : 16/64(25 %)       FT: 8/15(53%),-      TO: 19

Falcopunten : Thibeau Deloddere 7,- Victor Wieme 5,- Jerome Van der Straeten,- Kris Kalonda Mutwala 5,- Yarne El Mabrouck 2,- Giorgi Loladze 2,- Aaron De Winne 7,- Cedric Van Heck 3,- Quint De Smet 9,- Stijn Teugels 11,- Natan De Coninck 3,-

In 3e Provinciale verliest Falco D tegen de C ploeg van Bavi Gent : 73-58

Ook hier een derby dus . De eerste helft was volledig gelijkopgaand met een 32-32 stand aan de rust. In de derde periode liep onze D ploeg een tienpuntenachterstand op en via 19-9 kon de thuisploeg uitlopen tot 51-41. Bavi C was ook in de laatste periode de sterkste ploeg op het veld . Een 22-17 kwarteruitslag leverde 73-58 eindcijfers op voor de thuisploeg tegen een Falco D welke het vooral in de tweede helft moeilijk had om gelijke tred te houden met de thuisploeg. Na twee wedstrijden heeft zich in  deze reeks reeds een kopgroepje gevormd met twee zeges : Lede A,Feniks Gent en Bavi Gent C. Zes ploegen, waaronder Falco D, vormen vanaf de vierde plaats de middenmoot . Volgende week vrijdag krijgt onze D ploeg een goede kans om voluit te gaan voor een tweede competitiezege. Dan komt LDP Donza E op bezoek in het Sint Janscollege.Opworp 20.30 uur.

Kwarterstanden : 15-12,-     17-18(32-32),-    19-9(51-41),-    22-17(73-58),-

Falcopunten : Emiel Martens,- Idris Bah 11,- Nando Saccasyn ,- Dries Valentyn 2,- Pierre Maurice Scharpé 5,- Ruben Schoonbaert 4,- Gaëtan Messiaen 6,- Rico De Boever 8,- Raf De Vos 5,- Benjamin Sharpe 11,- Lowie Vernaillen 6,-

KBOV : The Falcons starten met zege op Salamander Lokeren : 43-69

Eerste speeldag in de KBOV-competitie levert onze Falconsploeg reeds een eerste zege op. In het 1e kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht . De punten van Benoit en Quinten werden aan de overzijde beantwoord door K.De Beule (met 3 driepunters). Een buzzershot (3-punter) van Quinten zorgde voor een 18-22 stand na 10 minuten. In het 2e kwart stopte de scoremachine bij de thuisploeg (8 minuten zonder punten...) en via 18-30 ging het naar een 26-37 ruststand. De 2e helft bevestigde het duidelijk overwicht van The Falcons. De kloof werd stelselmatig uitgediept en via 35-56 na 30 minuten werd het uiteindelijk een vlotte 43-69 zege waarbij de 8 Falconsspelers allemaal tot scoren kwamen.

Kwarterstanden : 18-22,-    7-15(25-37),-    10-19(35-56),-    8-13(43-69),-

Falcopunten : Benoit Gevaert 31,- Ongenaet 4,- Niels Van der Cruyssen 2,- Lennert Van der Cruyssen 5,- Quint Gevaert 12,- Petit 9,- De Buck 2,- De Groote 4,-

Driepunters The Falcons : Benoit 3, Quinten 2, Lennert 1)

(met dank aan Marc Van Ryssel voor dit verslag van The Falcons)