artikel banner

VIER OP VIJF DIT WEEKEND MET ZEGES VOOR FALCO A, FALCO B, FALCO C en THE FALCONS. VERLIES VOOR FALCO D

Met vier zeges op vijf mogen we dit weekend zeker niet klagen. Vooral de zeges van onze B en C ploegen kwamen er na uitstekende wedstrijden. Falco A moest in een verlenging de zege uit de brand slepen na een eerder zwakke wedstrijd en The Falcons wonnen een thriller op subtoppeer Beautox. Falco D moest in Erpe Mere B de duimen leggen na een onwaarschijnlijk zwakke vierde kwarter...

FALCO A WINT NA VERLENGING TEGEN ROYAL IV : 70-66

Wegens Corona was dit de eerste wedstrijd dit seizoen tegen Royal IV Brussels. Beide ploegen staan in de algemene rangschikking in mekaars buurt zodat het best een spannende wedstrijd kon worden. Pech echter voor Falco want we moesten wegens ziekte de diensten missen van Robbe Van den Bossche (aan een sterk seizoen bezig) Het werd in de laatste kwarter nog een thriller die pas na een verlenging een Falco-zege opleverde.

Rare wedstrijd vrijdagavond in het Sint Janscollege. Een rommelige eerste kwarter , met liefst zeven balverliezen voor Falco, werd met een lage score afgesloten : 12-14. In een veel betere tweede kwarter zag het er naar uit dat Falco goed op weg was om een elfde zege te boeken want het ging van 12-14 naar 26-18 en 35-22 na twintig minuten. In die tweede kwarter noteerden we vier Falcodriepunters ( 3x Thomas Foucart en éénmaal Bart Samaey)  In de derde periode werd vrij snel de maximale voorsprong gehaald : 2’ : 40-25 en die voorsprong bleef ook nog een drietal minuten overeind. Over halfweg kwam Royal IV echter een stuk terug en kon de derde kwarter afssluiten met een 53-44 stand. Met de beslissende kwarter voor ogen nog geen man over boord maar we hadden toch een signaal gekregen dat deze wedstrijd verre van gespeeld was. En dit werd vrij snel bevestigd in de laatste periode want Falco kende hierin een erbarmelijke start : de eerste vijf minuten werd er niet gescoord ( 11 missers op rij sedert 53-44 ) en drie balverliezen liet Royal IV toe via een 0-10 opnieuw in de wedstrijd te komen : 53-51. Even leek het erop dat Falco zich aan het herpakken was : 7’ : 60-53 maar de Brusselaars vochten terug en op 1’06 van het einde was met een 60-60 stand alles te herbeginnen… Na een 60-62 stand op 24” van het einde sleepte Matthew Depondt op 17” van het einde nog een verlenging uit de brand via twee gelukte vrijworpen ! In die verlenging startte Falco het best 68-63 in 4e minuut om uiteindelijk met een 8-4 deze wedstrijd nog te winnen met 70-66…Opmerkelijk : haalde onze fanionploeg amper een afwerkingspercentage van 32 % dan waren de vrijworpen deze keer van doorslaggevende aard want in dit wedstrijdonderdeel scoorde Falco aan 100 % (11/11) Dit was sterk want nogal dikwijls verliezen we een wedstrijd op dat vlak…Behoudens de tweede kwarter waren we in de rest van de wedstrijd niet echt goed bezig. Veel teveel balverliezen (23 !) en slechte afwerking zorgden voor onnodige zenuwen en krampachtig spel. Dat we uiteindelijk toch nog wonnen was dankzij de grote inzet en sterke verdediging en… de gelukte vrijworpen…Slecht spelen en winnen… het is ook een kunst natuurlijk… Binnenkort (18/4) staat al de terugwedstrijd op het programma. Willen we daar een goed resultaat halen dan zal een sterke collectieve prestatie nodig zijn . Hopelijk kunnen we dan ook terug rekenen op Robbe Van den Bossche want die hebben we vrijdagavond toch wel gemist… Deze elfde seizoenszegee brengt ons nu , op basis van het aantal verloren wedstrijden,  op de zesde plaats in de algemene rangschikking. Komende vrijdag 15 april komt Nijvel op bezoek in het Sint Janscollege (20.45). Deze ploeg staat met een 8/22 op de elfde plaats in de ranking. Voor onze A ploeg een goed moment om resoluut te gaan voor een 12e seizoenszege en uitzicht op een 5e eindplaats in de subtop.

Kwarterstanden : 12-14,-    23-8(35-22),-    18-22(53-44),-    9-18(62-62),-    8-4(70-66),-

Scouting : 2pt : 19/57(33%),-     3pt: 7/31(22 %),-     totaal : 26/88(29%),-    FT: 11/11(100%),-

AST : 12.-   RBO: 14.-   RBD: 38.-   RBT: 52.-    STL: 13.-   TO: 23.-

Falcopunten : Arne De Winne 4.- Adhémar Thange.- Dries Lioen 2.- Bart Samaey 9.- Thomas Foucart 26.- Thomas Meireman 5.- Thibaut Platteeuw 7.- Arne Vanlaeer 4.- Harm Loontiens 7.- Matthew Depondt 6.- Leander De Maesschalck.-

STERK FALCO B KLOPT AFGETEKEND OKAPÏ AALSTAR B : 100-73

Falco B heeft in 2e Landelijke op een overtuigende manier afstand genomen van Okapi Aalstar B. Van bij de start was onze B ploeg goed op dreef en scoorde aan de “lopende band”. Aan de rust leek het er dan ook op dat de wedstrijd met een 46-27 stand eigenlijk al gespeeld was. In een vergelijkbare tweede helft nam Falco B nog meer afstand en het was uiteindelijk Jorre De Wilde die de century op het bord plaatste. We noteerden vijf Falcospelers in de dubbele cijfers waaronder deze keer Ashley Marsh als topscorer met twintig punten. Dik verdiende collectieve overwinning dus die ons intussen , op drie wedstrijden van het einde , op de derde plaats in de algemene rangschikking. Het belooft nog een felle strijd te worden voor deze podiumplaats want naast het ongenaakbare topduo Avanti Brugge en Ieper staan liefst zes ploegen, waaronder dus Falco B, op basis van het aantal verloren wedstrijden op deze derde plaats ! Het resterend Falcoprogramma leert ons dat het moeilijk zal zijn om op Avanti Brugge iets te rapen maar dat de afsluitende thuiswedstrijden ons perspectieven biedt op nog twee Falcozeges. Vooral de wedstrijd tegen Condors St Niklase kan van doorslaggevende aard zijn en de  slotwedstrijd tegen rode lantaarn Koksijde mag eigenlijk geen probleem zijn. Een onverhoopte podiumplaats kàn dus !

Kwarterstanden : 22-14.-    24-13(46-27),-    26-24(72-51),-    28-22(100-73),-

Scouting : 2pt: 35/78(44%),-    3pt: 5/14(35%),-    total : 40/92(43%),-    FT: 14/24(58%),-    TO: 12.-

Falcopunten : Stef Feyers 12.- Adhémar Tanghe 16.- Jorre De Wilde 4.- Jens Coppens 13.- Jonas Cornelis.- Arne De Winne 4.- Quinten Praet 17.- Lucas Cleymaet 4.- Rafaël Temmerman 2.- Jari Ghysens 8.- Ashley Marsh 20.-

FALCO C WINT ZEVENDE WEDSTRIJD OP RIJ OVERTUIGEND TEGEN ZELE A MET 75-55

Gisteravond kon ook Falco C uitpakken met een uitstekende prestatie en hiermee de derde plaats in de algemene rangschikking nog verstevigen. Het werd bovendien de zevende zege op rij !

Een sterke start zorgde na vijf minuten reeds voor een 10-2 stand en de eerste kwarter werd mooi afgerond met 22-12. Ook de tweede periode was voor Falco C, al kenden we van de vierde tot de achtste minuut toch een dipje met 10 mislukte doelpogingen op een rij. Veel schade bracht dit niet want Zele kwam geen centimeter dichter. De rust werd dan ook met hoopvolle 39-20 cijfers bereikt. In de derde periode werd de maximale voorsprong van dertig punten bereikt rond minuut zes : 56-26. De laatste kwarter was nog een verplicht nummertje waarin de focus bij Falco C fel verwaterde. Het gaf de bezoekers de gelegenheid om ook een kwarter te winnen maar dit deed niets meer aan de oververdiende overwinning van ons jong C team met duidelijke 75-55 cijfers. Met een 14/20 staat Falco C nu alleen op de derde plaats na de twee beste ploegen van de reeks, Feniks Gent en Zottegem B. Deze twee ploegen tellen intussen vijf overwinningen méér en zullen onder mekaar moeten uitmaken wie kampioen wordt dit jaar. Ook op het podium momenteel dus Falco C met twee overwinningen méér dan Bavi Gent B en Lede A. Er resten Falco C nog zes competitiewedstrijden waarvan nog vier thuiswedstrijden in het SJC. Zoals het er nu naar uitziet stijgen de kansen van ons jong C team om een onverhoopte derde eindplaats te bekomen. Het zou voor de mannen van coach Lander Hellebosch een formidabel resultaat zijn ! Er vol voor gaan mannen !

Kwarterstanden : 22-12.-    17-8(39-20),-    24-16(63-36),-    12-19(75-55),-

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 8.- Victor Wieme 7.- Jerôme Van der Straeten 1.- Aaron De Winne 12.- Gill Van den Broecke 5.- Yarne El Mabrouk 17.- Natan De Coninck 5.- Stijn Teugels 2.- Wout De Saegher 8.-

FALCO D KAN STERKE 3E KWARTER NIET VERLENGEN OP ERPE MERE B : 72-51

Op bezoek bij subtopper Erpe Mere B heeft Falco D het vooral laten schieten in de eerste en laatste kwarter. In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk beter : 33-19 maar een herboren Falco D kwam in de derde periode kwasi helemaal terug : 52-48. In de laatste kwarter ging echter het licht uit want we scoorden nog amper drie puntjes… Veel te weinig dus om het Erpe Mere B  nog moeilijk te maken. Toch een vermelding voor Gaëtan Messiaen, hij bleef met 23 punten op eenzame hoogte in onze ploeg. We blijven met onze D ploeg intussen met een 10/21 op de 8e plaats in de algemene rangschikking. Er resten nog vijf wedstrijden dit seizoen waarvan er drie tegen de subtop en twee tegen een middenmootploeg. Om in de linkerkolom te eindigen zijn dus wel nog wat overwinningen nodig en daarvoor biedt de volgende thuiswedstrijd op 15 april toch een mogelijkheid met de komst van Vikings Lede, een ploeg die één plaats lager staat dan onze D ploeg…

Kwarterstanden : 14-9.-    19-10(33-19),-    19-29(52-48),-    20-3(72-51)

Falcopunten : Joseph Jerju 4.- Nando Saccasyn .- Dries Valentyn .- Tim Van den Berghe 4.- Casper De Boos 7.- Gaëtan Messiaen 23.- Rico De Boever 11.- Benjamin Sharpe 2.-

ONWAARSCHIJNLIJKE FALCONS-ZEGE

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand wedstrijdverslag)

De wedstrijd begon goed voor The Falcons want onder impuls van Hannes werd het al vlug 4-10.

De thuisclub reageerde gepast en via een onhoudbare Reyntens (20 punten in de 1e helft) werd het 25-24 na 10 minuten.

In het 2e kwart voerde de thuisclub de druk verder op en kon zelfs een 12-puntenkloof slaan (48-36 na 7 minuten). Enkele late driepunters zorgden er echter voor dat het verschil niet onoverkoombaar werd . De rust werd bereikt met een 51-44 stand.

Na de pauze schoten The Falcons opnieuw het best uit de startblokken. Het kloofje werd gedicht (55-55 halfweg de 3e periode) maar Beautox gaf niet af en na 30 minuten stond er een 65-60 stand op het scorebord.

In het 4e kwart viel de thuisclub echter compleet stil (slechts 6 punten in 10 minuten) en beetje bij beetje slopen The Falcons dichterbij. Een driepunter van Brecht zorgde voor een 69-70 stand  met nog een goede 2 minuten op de klok. Dimitri met een driepunter en Benoit met 2 vrijworpen zorgden voor een 71-75 eindstand.