artikel banner

Verdienstelijk Falco A verliest aantrekkelijke oefenwedstrijd tegen LDP Donza (TDM1) met 72-88

Er was veel volk komen opdagen voor deze oefenwedstrijd tussen twee "buren". En ze zullen het zich niet beklaagd hebben want beide ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van met de bezoekers van LDP DONZA ( TDM1) als logische en verdiende winnaar.Toch maakte Falco A geen slechte beurt, integendeel. Nog steeds zonder de gekwetste spelers Thomas Meireman, Kristof Ongenaet en Milan De Clercq bleef Falco in de eerste kwarter vrij dicht bij de bezoekers (16-20) Ook in de tweede kwarter verliep deze wedstrijd gelijkopgaand (32-34 na 7'). De rustcijfers gaven Donza wel een kleine voorsprong : 36-41.Aanvankelijk bleef dit spelbeeld ook gelden in de derde periode, zeker tot de helft ervan want ook na vijf minuten bleef Falco , onder meer door sterk verdedigend werk, in de buurt van LDP Donza : 48-52  Van dan af liep het echter mis bij onze spelers :  vijf opeenvolgende balverliezen leverden de bezoekers een ruimere voorsprong op en na dertig minuten stond het plots 53-61... In de laatste kwarter waren het vooral de zeven bezoekende  "bommen," die Falco pijn deden... In totaal scoorden de bezoekers in deze wedstrijd liefst 16 driepunters tegenover slechts 7 voor Falco...Hoe dan ook , voor Falco A werd het een nuttige en verdienstelijke oefenwedstrijd tegen een tegenstander die nu eenmaal als tweedenationaler over meer troeven beschikt en dit ook duidelijk toonde. Volgende opdracht voor onze A ploeg wordt een verre verplaatsing nu zondag naar Pepinster voor de volgende wedstrijd in het kader van de Beker van België. Ook deze ploeg speelt in TDM2 , zij het in de andere reeks. We zijn benieuwd of onze A ploeg na winst tegen Finexa Oostende vorig weekend, opnieuw een bekerzege kan behalen...we duimen alvast !

Kwarterstanden : 16-22.-    20-19(36-41),-    17-20(53-61),-    19-27(72-88

Scouting : 2pt: 18/48(36%),-    3pt: 7/17(41%),-    totaal : 25/66(37%),-    FT: 10/14(71%),-   TO: 17

Falcopunten : Adhemar Tanghe,- Dries Lioen 10.- Jasper Unal 8.- Jorre De Wilde .- Thibaut Platteeuw 19.- Sam Caron 5.- Lucas Cleymaet 2.- Matthew Depondt 10.- Leander De Maesschalck 9.- Robbe Van den Bossche 9.-