artikel banner

U14B FALCO NAAR FINALE BEKER VAN OOST-VLAANDEREN !!! ONZE ANDERE HALVEFINALIST U18B SNEUVELT NIPT OP GENTSON...

In de vooravond stond vandaag in de sporthal van het Sint Janscollege de Halve Finale van de Beker van Oost-Vlaanderen op het programma. Falco U14B ontving de leeftijdsgenoten van Haantjes Oudenaarde. Méér dan 150(!) aanwezigen zorgden voor een formidabele sfeer en konden genieten van een aantrekkelijke wedstrijd.

Onze U14B nam de beste start (10-2 na 5') maar de bezoekers konden tijdens het tweede deel van de eerste kwarter deze achterstand nog grotendeels goedmaken. Tussenstand na 10 minuten : 12-11.

De tweede periode verliep aanvankelijk vrij gelijkopgaand (17-14 na 5') maar Falco nam nadien de wedstrijd meer en meer in handen om te gaan rusten met een hoopgevende 30-23 ruststand.

Het was vooral in de derde kwarter dat onze jongens een grotere kloof konden slaan want na vijf minuten toonden de bordjes al een 46-27 tussenstand. Op het einde van deze derde periode stond er al een 17pt voorsprong op het scorebord (51-34) en leek de belangrijke zege reeds kwasi zeker.

In de beslissende periode werd dit ook bevestigd want de voorsprong draaide bestendig rond de twintig punten om uiteindelijk meer dan verdiend het ticket voor de Finale te behalen met duidelijke 64-47 cijfers.

Een dikke proficiat aan de spelers, coach Rico De Boever en begeleiders !!!!!

De Finalewedstrijden van de Beker van Oost-Vlaanderen worden in het weekend van 18-19 mei gespeeld in de sporthal De Witte Molen in St.Niklaas, Azaleastraat 29. Onze U14B ploeg zal het dan opnemen tegen de andere halvefinalist Ninove. Deze ploeg won in de halve finales tegen Baasrode. Opworp : 09.30 u op zondag 19 mei. We hopen zoals vandaag opnieuw op een groot aantal Falcosupporters om onze jonge U14B ploeg sterk aan te moedigen !!!

Kwarterstanden : 12-11.-    18-12(30-23).-    21-11(51-34).-    13-13(64-47)

Falcopunten : Midas Anrys.- Cis Van Roy 4.- Lars Clinckspoor 1.- Floris Theo.- Maxim Christiaens 2.- Arseni Litvinov 14.- Jarne De Mol 12.- Roman Casters.- Felix Van Robays 10.- Moses Aelbrecht .- Nand de Jaeger 12.- Cyriel Anckaert 9.-

Vanavond speelde ook onze U18B hun Halve Finale van de Beker van Oost-Vlaanderen op het terrein van Gentson. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin Falco bestendig wel aangewezen was op achtervolgen, al bleef de achterstand steeds binnen de perken. Ruststand 27-24 en ook na dertig minuten was er met een 45-38 stand eigenlijk nog niets beslist. In de beslissende kwarter kwam Falco na 50-45 (5') bijna op gelijke hoogte : 52-51(7') en in de laatste minuut ook nog tot op één puntje 57-56. In deze laatste minuut scoorde Gentson echter nog een 4-0 en waren de winstkansen voor Falco verdwenen... Toch een mooi resultaat in deze Beker van Oost-Vlaanderen van onze U18B onder leiding van coach Lars Deraedt. Proficiat mannen !

Kwarterstanden : 15-13.-    12-11(27-24).-    18-14(45-38).-    15-18(60-56).-

Falcopunten : Karel Van Nieuwenburgh 12.- Maud Meert .- Thymen Vanderkimpen .- Ennio De Smet.- Fabiano Pungal.- Tobias Verheye 8.- Anton Decroos 10.- Lukas Frade Miguez 4.- Simon Toorenvliet 8.- Vigo Locquet 10.- Yamki Thoen.- Dante Belmans 6.-