artikel banner

TWEE OP VIER VOOR ONZE SENIORESPLOEGEN

Dit weekend trokken onze herenploegen A,B en C op jaarlijkse stage (zie groepsfoto hierboven). In Tongerlo speelden ze op zaterdag  ook elk een wedstrijd waarvan één werd gewonnen (Falco A) en twee werden verloren (Falco B en C) Voor Falco B ging het over een wedstrijd in het kader van de Beker van Vlaanderen. De andere wedstrijden waren oefenmatchen. Morgen 15 augustus trekt onze fanionploeg naar Esneux voor de eerste wedstrijd in het kader van de Beker van België. Opworp 16.00 uur. Esneux kennen we goed want het was de enige ploeg die ons vorig jaar een nederlaag bezorgde… Onze Falcobus vertrekt om 11.45 u aan de carpoolparking Destelbergen (op- en afrit R4) Prijs per persoon 10.00 € (>16j) of 20.00 euro ,per gezin, exclusief inkomticket van de wedstrijd. Help ons team mee naar de overwinning ! Samen zorgen we voor een leuke en gezamenlijke busrit met de spelers en staff. Ambiance verzekerd !

Een overzicht van de wedstrijden in het voorbije weekend :

FALCO A (TDM1) – GEEL A (L1) – oefenwedstrijd -

Van bij de start was onze fanionploeg bij de pinken en scoorde tijdens de eerste helft bijna dubbel zoveel punten als Geel (46-24) De derde kwarter was een pak minder maar de vierde periode werd opnieuw een en ander rechtgezet. Uiteindelijk werd het nog een afgetekende 66-44 overwinning tegen een eerstelandelijker

Kwarterstanden  : 25-16    21-8(46-24)    2-11(48-35)    18-9(66-44)

Falcopunten : Jasper Unal 6.- Dries Lioen.- Thijs Beumer 7.- Tristan Boone 3.- Maxime Verspeeten 2.- Ozzy Massey 10.- Thibaut Platteeuw 6.- Thomas Meireman 8.- Modest Diependaele 2.- Aaron Van Vooren 9.- Viktor Buysse 11.- Adhémar Tanghe 2.-

FALCO B( L2)  – AARSCHOT B (L2) – beker van Vlaanderen –

De eerste en de tweede periode waren beide ploegen mekaar waard en konden we gaan rusten met een 28-29 tussenstand. In de derde kwarter waren de bezoekers duidelijk de baas en konden via een 13-28 kwarteruitslag de basis leggen van de overwinning. Stand na dertig minuten : 41-57. In de laatste periode kon onze B ploeg beter weerwerk bieden maar dit was onvoldoende om nog in aanmerking te komen voor de zege. Uitslag 58-68.

Kwarterstanden : 15-13.-    13-16(28-29).-     13-28(41-57).-    17-11(58-68).-

Falcopunten : Michiel Vanhoecke 9.- Martin Boone.- Willem Nachtergaele 4.- Vince Lagae 10.- Stan Noels 2.- Arne De Winne 8.- Luca Antheunis 5.- Dominic Veres 4.-  Giorgi Loladzo 5.- Modest Diependaele.- Thijs Beumer 7.- Rune Achtergael 4.-

FALCO C (P2) – AARSCHOT C (P1) – oefenwedstrijd -

Vanaf het begin was Falco C op achtervolgen aangewezen tegen deze eersteprovincialer . Aan de rust was er een duidelijke voorsprong voor de bezoekers (28-41) maar onze C ploeg vocht in de tweede helft terug en vooral in de laatste kwarter werd de achterstand bijna volledig weggewerkt. Het werd uiteindelijk een nipte nederlaag (67-71) na een verdienstelijke wedstrijd.

Kwarterstanden : 15-25.-    13-16(28-41),-    17-17(45-58)    22-13(67-71)

Falcopunten : Michiel Vanhoecke 6.- Ikuzwe Murangina 4.- Stan Noels 14.- Nana Amoako 2.- Dominic Veres 4.- Lars Achtergael 5.- Joseph Jargu 12.- Ziyad Kafondo 1.- Jasper Neirynck.- Wout Verplancke 5.- Xanten Bauche 2.- Luca Antheunis 12.-

FALCO D (P3) – DESSELGEM (P3) – oefenwedstrijd –

Tegen Desselgem B uit 3e Provinciale West-Vlaanderen werd het eigenlijk geen wedstrijd. Daarvoor was de tegenstander te zwak… Viel de eerste kwarter met een 20-10 uitslag nog mee dan waren de verschillen in de andere periodes te groot. Onze D ploeg had het dan ook niet zo moeilijk om deze wedstrijd afgetekend te winnen en bijna een century te scoren….

Kwarterstanden : 20-10.-    26-6(46-16),-    28-3(74-19),-    22-8(96-27).-

Falcopunten : Dries Valentyn 10.- Thomas Tytgat 9.- Nando Saccasyn.- Pierre Maurice Scharpé 2.- Idris Bah 13.- Tim Van den Berghe 4.- Kevin Hunyadi 17.- Rico De Boeverf 10.- Seppe Cleemput 2.- Benjamin Sharpe 12.-