artikel banner

( update 29/8) TWEE BEKERWINSTEN IN BEKER VAN BELGIË VOOR FALCO A - FALCO B WINT IN BLANKENBERGE VOOR DE BEKER VAN VLAANDEREN !

Derde Beker van Belgiëzege op rij voor Falco A : winst tegen Comblain met 80-72 !

Gisteravond stond voor Falco A de derde bekerwedstrijd in poule F op het programma Tegenstander was het sterke Clombain, vorig jaar kampioen in de andere TDM2 reeks. Zonder Thibaut Platteeuw (kruisband) , Kristof  Ongenaet (knie) , Dries Lioen (schouder) en Ozzy Massey (dubbele licentie met Okapi Aalstar, vandaar geen deelname met Falco in de Beker van België...)  kende onze ploeg een moeilijke start en de bezoekers sloten de eerste kwarter af met een vrij groot verschil in hun voordeel : 12-23. Onze fanionploeg herpakte zich echter tijdelikjk en kon tegen de rust aan de schade beperken tot een 32-37 ruststand. In de tweede helft ging Falco op dit elan verder en met kwarterstanden als 23-15 en  25-20 werd een verdiende 80-72 overwinning behaald. Hierdoor komt onze fanionploeg nu alleen aan de leiding in poule F van de Beker van België .  .

Kwarterstanden :  12-23.-     20-14(32-37).-     23-15(56-52),-     25-20(8-72)

Falcopunten : Dries Lioen 2.- Thijs Beumer 2.- Tristan Bone.- Jasper Ünal 15.- Maxime Verspeeten 18.- Adhémar Tanghe .-  Modest Diependaele 8.- Aaron Van Vooren 13.- Viktor Buysse 10.- Thomas Meireman 12.-

FALCO A WINT NU OOK VOOR DE BEKER VAN BELGIË TEGEN HASSELT : 78-59

Ook de vierde en laatste opdracht in poule F van de Beker van België heeft Falco A (zonder Thibaut Platteeuw en Kristof Ongenaet) tegen Hasselt met succes afgerond. De basis van deze zege werd vooral in de eerste helft gelegd met een mooie ruststand van 43-28 tot gevolg. De tweede helft verliep bijna volledig gelijkopgaand (30-31) zodat de overwinning vrij snel zeker was. Met deze vierde zege op rij eindigt Falco A ongeslagen deze poulewedstrijden en mag het zich opmaken voor een aantrekkelijke affiche in de volgende ronde.

Kwarterstanden : 26-16.-    17-12(43-28).-    16-16(59-44).-    14-15(73-59)

Falcopunten : Jasper Ünal 4.- Vince T’Joncke.- Thijs Beumer.- Tristan Boone 3.- Maxime Verspeeten 11.- Modest Diependaele 5.- Aaron Van Vooren 22.- Vkktor Buysse 6.- Adhémar Tanghe.-

BEKER VAN VLAANDEREN : WINST VOOR FALCO B OP BLANKENBERGE !

Deze voor Falco B tweede wedstrijd in poule I in de Beker van Vlaanderen werd een beklijvende waarin de kustploeg tot 23 punten kon uitlopen maar een strijdend Falco B in de laatstte kwarter niet alleen op gelijke hoogte kwam maar in moneytime nog de zege behaalde met drie punten voorspprong : 78-81 !

Een produktief eerste kwarter verliep aanvankelijk gelijkopgaand (5’: 12-10) maar Blankenberge kon deze eerste periode afsluiten met een mooie 27-20 tussenstand. In die eerste kwarter scoorde de thuisploeg liefst 7 driepunters !!!. We blijven het moeilijk hebben in een matige tweede kwarter en bereiken de rust met een duidelijke 42-28 achterstand. Een van dan af beter Falco B geeft zich echter niet gewonnen en langzaam maar zeker wordt aan die achterstand geknabbeld. We komen, via onder meer een sterke defencee,  terug in de wedstrijd en na de derde periode is de wedstrijd met een 61-51 stand nog niet gespeeld. In een spanende laatste periode komt Falco B aan minuut 6 al op gelijke hoogte ; 71-71 ! En dit na een opgelopen achterstand van 28 punten ! In de laatste vier minuten scoort Falco B nog tien punten en dat was voldoende om deze fel bevochten wedstrijd nog te winnen met 78-81 en meteen op de tweede plaats in de rangschikking van poule I te komen. De volgende opdracht voor onze B ploeg in deze Beker van Vlaanderen wordt een verplaatsing op 2 september naar Red Vic Wilrijk. Opworp 20.00 uur. We zijn nu reeds benieuwd naar de prestatie van onze jonge Falco B ploeg !

Kwarterstanden : 27-20.-      15-8(42-28)     19-23(61-51).-      17-30(78-81)

Falcopunten : Giorgi Loladze 9.- Stan Noels 10.-Willem Nachtergaele 10.- Vince Lagae 12.- Vince T’Joncke 9.- Arne De Winne 8.- Jo De Brabanter 5.- Dominic Veres 1.- Luca Antheunis 6.- Willem Van Herzele 3.- Rune Achtergael 8.-

(met dank aan Stefaan Lagae voor een aantal wedtrijdgegevens ! )