artikel banner

SUCCESVOL WEEKEND : FALCO A WINT OOK 2e WEDSTRIJD IN BEKER VAN BELGIE : PEPINSTER-FALCO 58-72 – FALCO A KLOPT EERSTEKLASSER MONS HAINAUT IN OEFENWEDSTRIJD 78-74 – FALCO WINT OVERALL RANKING OP 10e BUILTHINGS FALCO ACTION WITH VISIONTORNOOI 2023 !

Het werd voor Falco een meer dan uitstekend weekend : ons fanionteam lukte een dubbelslag met een 2e zege in de Beker van België op Pepinster en staat nu, samen met Comblain  aan de leiding in poule F . Met nog twee wedstrijden te gaan zien de kansen om door te stoten naar de volgende ronde er dus goed uit ! Daags vóór deze bekerwedstrijd speelde Falco A in het Sint Janscollege een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Mons Hainaut en won die ook met 78-74 ! Tenslotte werd dit weekend in het Sint Janscollege de 10e editie gespeeld van het gerenommeerd Builthings Falco Action wit Vision Jeugdtornooi met 18 ploegen en 27 wedstrijden. Falco was ook hierin succesvol want naast finalewinsten bij de U16 en U18 won het ook de Overall Ranking vóór Antwerp Giants !

PEPINSTER (TDM2)  – FALCO A ( TDM1) : 58-72

Wegens het reeksverschil kreeg de thuisploeg een voorgift van vijf punten die in de eerste kwarter reeds weggeveegd werd naar een 15-19 voorsprong voor Falco. Ook de tweede periode was in het voordeel van onze fanionploeg waardoor de rust breikt werd met een 30-37 tussenstand.  Falco ging in dit elan in de derde kwarter door en scoorde bijna dubbel zoveel punten als Pepinster waardoor de wedstrijd na dertig minuten met een 41-57 stand eigenlijk gespeeld was. De thuisploeg won wel nog nipt de laatste periode maar de Falco-overwinning kwam nooit in gevaar. Belangrijke 58-72 zege dus voor Falco A waardoor het aan de leiding blijft in reeks F van de Beker van België. Jammer dat we tijdens de wedstrijd Thibaut Platteeuw verloren met een zwaar knieletsel. Hopelijk is dit niet te erg en komt de competitiestart niet in het gedrang…Het was deze keer na de sterke wedstrijd daags voordien tegen Mons Hainaut geen denderende wedstrijd maar nu was winst het voornaamste in een streven opnieuw een mooie bekercampagne te schrijven. We duimen al voor de volgende opdrachten in deze Beker van België : komende vrijdag 25/8 om 20.45 u in het Sint Janscollege de topper van reeks F in de Beker van België : Falco A – Comblain en op zondag aanstaande 27/8, eveneens in het St Janscollege om 14.00 uur : Falco A – Hasselt.

Kwarterstanden : 15-19    15-18(30-37).-     11-20(41-57)       17-15(58-72)

Falcopunten : Jasper Unal 2.- Dries Lioen 16.- Tijs Beumer 4.- Maxime Verspeeten 9.- Thibaut Platteeux 9.- Thomas Meireman 11.- Kristof Ongenaet 9.- Aaron Van Vooren 10.- Viktor Buysse 2.- Adhémar Tanghe.-

FALCO A (TDM1) – MONS HAINAUT (BNXT LEAGUE ) : 78-74

Tegen deze eersteklasser bood Falco A niet alleen stevig weerwerk het slaagde er bovendien in tijdens een ijzersterke tweede helft een schijnbaar definitieve achterstand van 18 punten om te buigen in een dik verdiende 78-74 overwinning !!!

In de eerste kwarter bleven beide ploegen in mekaars buurt (15-17 maar in de tweede periode liepen de bezoekers, onder meer door vier “bommen” en een 0-14… uit tot een afgetekende ruststand : 33-47.  Falco gaf zich echter nog niet gewonnen en iets over halfweg de derde kwarter kwam het bijna volledig terug : 50-51 ! Deze periode werd met 59-61 . In de laatste kwarter werd het zeer spannend en aan de 2e minuut kwam Falco voor het eerst aan de leiding : 62-61.  Halfweg 66-65 en aan minuut 8 : 71-71.. Op 1.32 van het einde : 73-73 en op 53” van het einde 75-73. Vrijworpen beslisten uiteindelijk over de wedstrijd die verdiend gewonnen werd met 78-74. Van een verrassing gesproken !  Zeer degelijke prestatie van onze fanionploeg die het moest stellen zonder Aaron Van Vooren en Kristof Ongenaet. In het vooruitzicht van de Beker van België wedstrijd op zondag werden geen risico’s genomen. Beide spelers werd rust gegund na lichte kwetsuren.  Ter voorbereiding van de volgende wedstrijd in de Beker van België (zie hoger) wordt woensdag aanstaande in het Sint Janscollege om 19.30 u een oefenwedstrijd gespeeld tegen Basket Academy Limburg.

Kwarterstanden : 15-17     18-30(33-47).-     26-14(59-63).-     19-13(78-74

Falcopunten : Dries Lioen,- Thijs Beumer 7.- Tristan Boone.- Jasper Unal 9.- Maxime Verspeeten 7.- Thibaut Platteeuw 21.-  Ozzy Massey 7.- Adhémar Tanghe.- Modest Diependaele 6.- Aaron Van Vooren,- Viktor Buysse 14.- Thomas Meireman 7.-

FALCO WINT DE OVERALL RANKING IN HET 10e BUILTHINGS FALCO ACTION WITH VISIONTORNOOI VOOR U14- U16 EN U18 PLOEGEN

De 10e editie van dit sterke jeugdtornooi kende zowel organisatorisch als sportief een groot succes. Jammer ook negatief nieuws van Antwerp Giants. Zij gaven totaal onverwacht forfait  voor de op zondag voorziene wedstrijd voor de 6e en 5e plaats bij de U16 tegen Waregem…

De 27 wedstrijden door 18 jeugdloegen U14.U16 en U18 kenden een sportief verloop en zorgden uiteindelijk voor vier rangschikkingen : één beker per categorie én een beker voor de Overall Ranking. Falco werd winnaar in de categoriën U16 en U18 én won ook de Overall Ranking ! Een dikke proficiat aan de respectievelijke coaches en spelers. Het was hoe dan ook zeer nuttig ter voorbereiding van de komende competitie !