artikel banner

ONGESLAGEN FALCO A BOEKT 9e ZEGE OP RIJ EN BLIJFT CO-LEIDER IN DERDE NATIONALE (TDM2) – FALCO C STOOT DOOR NAAR DE 8e FINALES BEKER VAN OOST-VLAANDEREN – FALCO D WINT BELANGRIJKE WEDSTRIJD TEGEN GENT OOST EAGLES D – THE FALCONS BLIJVEN ONGESLAGEN LEIDER !

ONGESLAGEN FALCO A BOEKT 9e ZEGE OP RIJ EN BLIJFT CO-LEIDER IN DERDE NATIONALE (TDM2) – FALCO C STOOT DOOR NAAR DE 8e FINALES BEKER VAN OOST-VLAANDEREN – FALCO D WINT BELANGRIJKE WEDSTRIJD TEGEN GENT OOST EAGLES D – THE FALCONS BLIJVEN ONGESLAGEN LEIDER IN DE KBOV COMPETITIE NA WINST  TEGEN GENT SONICS –

Met deze vier op vier (Falco B was vrij) mogen we opnieuw spreken van een schitterend weekend voor onze senioresploegen

FALCO A BLIJFT WINNEN EN BOEKT 9e ZEGE OP RIJ !

Vorige week won Falco A de thuiswedstrijd tegen Stevoort met 85-64 en reeds een week later stond al de terugwedstrijd in Limburg op het programma… Weinig geheimen dus voor beide ploegen. Falco A nam alvast een zeer sterke start en na een 9-4 stand plaatste ons fanionteam een 0-14 (9-18) en bereikte het einde van de eerste kwarter al met dubbel zoveel punten als Stevoort : 11-22. De tweede periode werd op hetzelfde peil afgewerkt zodat er aan de rust al een vrij geruststellende 24-47 op het bord stond. In de derde periode kenden we echter een dipje want Stevoort kon halfweg terugkeren tot 44-57 en na dertig minuten was de wedstrijd met een 46-60 stand eigenlijk nog niet beslist… In de beslissende kwarter werd het halfweg nog 56-64 maar van dan af bleef Falco A opnieuw de baas en eindigde de wedstrijd nog verdiend met 63-75. Een wat moeilijke tweede helft (39-28) bracht wat twijfels maar de overdonderende eerste helft was uiteindelijk voldoende om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De 9e zege op rij dus die ons  nog steeds , samen met Nijvel,op een gedeelde eerste plaats houdt. Opvallend : vanaf de derde plaats is er reeds een kloofje van drie verlieswedstrijden… Volgende week op 9 december speelt Falco A in het Sint Janscollege de tiende competitiewedstrijd. Tegenstander is Belgrade die momenteel met een 3/9 op de 9e plaats staat in de algemene rangschikking. Op papier dus een haalbare kaart maar zoals je weet wordt zo’n wedstrijd op een sportvloer gespeeld…dus toch maar opletten en “dipjes” vermijden is de boodschap ! Supporters, we rekenen op U om Falco A naar een 10e opeenvolgende zege te schreeuwen !

Kwarterstanden : 11-22.-    13-25(24-47),-    22-13(46-60),-      17-15(63-75),-

Falcopunten : Jasper Unal 2.- Dries Lioen 11.- Robbe Van den Bossche 12.- Leander De Maesschalck 7.- Thibaut Platteeuw 17.- Thomas Meireman 6.- Kristof Ongenaet 3.- Matthew Depondt 10.- Lucas Cleymaet,- Sam Caron 7.-

FALCO C STOOT DOOR NAAR DE 8e FINALES BEKER VAN OOST-VLAANDEREN

Onze jonge C ploeg moest voor de 16e Finales van de Beker van Oost-Vlaanderen naar Laarne B, een ploeg die momenteel aan de leiding staat in 3e provinciale, een reeks lager dus dan onze C ploeg. In Laarne B zitten een aantal ex-falcospelers zoals Cedric Van Heck, Gill Van den Broecke en Yorik Bouderez. De wedstrijd kondigde zich dus wat pittig aan , eigen aan een derby. De thuisploeg nam, ook dankzij de voorgift van vijf punten wegens het reeksverschil,  de betere start en won de eerste kwarter met 23-13. Falco C deed in de tweede kwart het omgekeerde (16-25) zodat aan de rust alles met een 39-38 stand mocht herbeginnen. In de tweede helft was Falco C duidelijk de baas en won deze tweede helft met duidelijke 29-47 cijfers. Vooral Rafaël Temmerman met 25 punten, Kjartan Despière met 21 punten en Arne De Winne met 17 punten voelden zich in deze wedstrijd in hun sas Deze derby leverde uiteindelijk nog een afgetekende 68-85 zege op én een ticket voor de 8e Finales in de Beker van Oost-Vlaanderen. Deze 8e Finales worden gespeeld in het eerste weekend van het nieuwe jaar. Waarschijnlijk op zaterdag 7 januari in het Sint Janscollege tegen een zware klepper : de co-leider in 1e Provinciale, Scheldejeugd Temse A…Dit wordt een moeilijke opdracht maar … misschien kan onze C ploeg voor de eerste stunt van 2023 zorgen ??

Kwarterstanden : 23-13.-    16-25(39-38),-    15-21(54-59),-    14-26(68-85),-

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 2.- Willem Nachtergaele 2.- Kjartan Despière 21.- Arne De Winne 17.- Aaron De Winne .- Natan De Coninck 2.- Quint De Smet 13.- Ashley Marsh.- Stijn Teughels 3.- Rafaël Temmerman 25.-

FALCO D WINT NA STERKE TWEEDE HELFT TEGEN GENT OOST EAGLES D MET 67-57

We kregen vrijdagavond in het Sint Janscollege opnieuw een wedstrijd met een raar scoreverloop. De match startte met een 7-0 voor Falco D, onmiddellijk gevolgd met een 0-7 voor Gent Oost Eagles D.. 7-7 dus halfweg de eerste kwarter. De rest van deze eerste kwarter bleef gelijkopgaand al konden de bezoekers in de laatste minuut toch nog een verschil maken op het scorebord : 17-22. De tweede kwarter verliep voor onze D ploeg ronduit rampzalig. De eerste drie minuten konden de bezoekers uitlopen tot 17-30 en na 21-32 moest Falco D een 0-13 én een 1/6 vrijworpen incasseren…Gelukkig waren de bezoekers in die periode ook al niet te best bezig zodat aan de rust “slechts” een tienpuntenkloof op het bord stond : 26-36. Zwakke kwarteruitslag dus (9-14) met voor Falco D een afwerkingspercentage van 3/23 (13 %) en 3/9 vrijworpen. Het moest dus een pak beter in de tweede helft… Coach Martijn Dewulf slaagde er tijdens de rust blijkbaar in onze D ploeg op te peppen want vanaf de derde kwarter zagen we een heel andere thuisploeg aan het werk ! Falco D startte deze derde kwarter met een 13-0 zodat halfweg niet alleen de achterstand was weggewerkt maar ook de leiding in deze wedstrijd in handen werd genomen : 39-38. Ook nadien speelde Falco D sterk en kon deze kwarter winnen met duidelijke 26-10 cijfers. De laatste periode werd op die manier ingegaan met 52-46. Nog éénmaal kwamen de bezoekers heel dichtbij (57-55) maar dan was het terug aan onze D ploeg om met een 10-2 niet alleen deze laatste kwarter te winnen maar ook de wedstrijd want bij een 63-57 stand op 2’08 van het einde besloot Nando Saccasyn zijn sterke wedstrijd met een beslissende driepunter en werd het 66-57…Opvallend : de tweede helft werd gewonnen met 41-21 dankzij onder meer een ijzersterke verdedigende prestatie..Een verdiende zege met 67-57 eindcijfers dus die ons nu , samen met Gentson C op de begeerde vierde plaats brengt. Het ziet er trouwens naar uit dat er tussen Falco D, Gentson C en Gent Oost Eagles D nog zal gebikkeld voor die 4e eindplaats in de eerste ronde. Zo krijgen we in dat kader al volgende week zaterdag om 16.30 u  een “zespuntenwedstrijd” Gentson C – Falco D… Als we deze wedstrijd kunnen winnen zetten we een belangrijke stap richting onze doelstelling voor dit seizoen…

Kwarterstanden : 17-22.-     9-14(26-36),-       26-10(52-46),-    15-11(67-57

Scouting : 2pt : 17/52(32%),-    3pt: 8/20(40%),-    tot: 25/72(34%),-    FT: 9/21(42%),-    TO: 20

Falcopunten : Emiel Martens 3.- Thomas Tytgat 16.- Nando Saccasyn 14.- Dries Valentyn.- Tim Van den Berghe 6.- Raf De Vos 6.- Gaëtan Messiaen 5.- Rico De Boever 3.- Brenden Van Roy.- Benjamin Sharpe 10.- Lowie Vernaillen 4.-

THE FALCONS BOEKEN 10e COMPETITIEZEGE EN BLIJVEN LEIDER IN POULE A VAN DE KBOV COMPETITIE

(Met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag)

Met de zege op het veld van Gent Sonics bereikten The Falcons een perfecte 10 op 10

(en zelfs 11 op 11 als de bekerwedstrijd tegen Feniks wordt bijgevoegd).

De wedstrijd begon in mineur zodat de scorebordjes na 6 minuten een magere 2-6 stand aangaven. Dat was meteen ook het einde van een echte “wedstrijd” want na het 1e kwart toonde het scorebord al een duidelijke 5-17 aan.

Zowel het 2e als het 3e kwart toonden een groot overwicht voor de bezoekers bij wie elke speler tot scoren kwam.  De cijfers waren in beide periodes identiek (telkens 14-30) wat resulteerde in 19-47 aan de rust en 33-77 na 30 minuten.

Enkel in het 4e kwart namen The Falcons wat gas terug. Via een 14-18 tussenstand werd het einde bereikt bij een 47-95 stand.

Elk van de 9 aanwezige bezoekers scoorde minstens 2 korven en met niet minder dan 5 spelers in de dubbele cijfers kan er zeker van een collectieve topprestatie gesproken. Dit oogt mooi en opent mooie vooruitzichten voor de topper op Kobbelken (Neptunus-Wondelgem) op maandag 5/12/2023.

Standen: 5-17   14-30 (19-47)   14-30 (33-77)   14-18 (47-95)

Punten: Gevaert B.: 17; Ongenaet: 6; Gevaert G.: 7; Van der Cruyssen L.: 8; Baudu: 9; Petit: 15; Malfait: 14;  Foucart: 11; De Bucke: 13.

Driepunters: 9 (Benoit: 3; Dimitri: 2; Brecht: 1; Thomas: 3. )