artikel banner

(update 27/4 : MET ZEGE VOOR THE FALCONS) MOOIE EN VERDIENDE ZEGE VOOR FALCO B TEGEN DE A PLOEG VAN CONDORS ST.NIKLASE : 74-66

Vanavond heeft onze B ploeg een dik verdiende zege behaald in een,  wegens Corona,  uitgestelde wedstrijd : in het Sint Janscollege kwam Condors St Niklase A op bezoek. Toch nog een belangrijke wedstrijd want er hing, op twee wedstrijden van het competitie-einde, een ereplaats van af in 2e Landelijke. Door het algemeen forfait van Zwevezele kreeg Falco B deze week nog drie punten extra cadeau waardoor de kansen op een dichte ereplaats gestegen waren. Door deze 15e zege tegen “concurrent” Condors St Niklase ziet het er goed uit voor onze B ploeg want op basis van het aantal verloren wedstrijden staan we nu op de vierde plaats ! Falco B moet nog één wedstrijd spelen en dit is reeds volgende week dinsdag 3 mei. Dan komt Koksijde op bezoek in het St.Janscollege (opworp terug om 20.30 u). Op papier kan dit geen probleem zijn want Koksijde staat op de 13e plaats in de algemene rangschikking… daarbij komt nog dat het én voor coach Alain De Clippel én voor een aantal spelers, wegens opzoeken andere oorden, de laatste wedstrijd wordt voor Falco. Nogal wiedes dat iedereen zijn steentje zal bijdragen om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en zo te zorgen voor een waardig slot van een schitterende competitie.

Onder een mooie belangstelling zagen we vanavond een gelijkopgaande eerste kwarter met doorlopend Falco B aan de leiding. Aan de 8e minuut telden we zelfs een tienpuntenvoorsprong maar een 2-9 zorgde dan voor een 23-20 kwarteruitslag. In de tweede kwarter was Falco B duidelijk baas en na vijf minuten stonden opnieuw tien punten voorsprong op het bord : 34-24. In deze tweede kwarter werd zelfs de maximale voorsprong bereikt : 41-26 na 8 minuten. Een 2-7 zorgde uiteindelijk voor een hoopgevende 43-33 ruststand. In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd. Falco B stapelde de balverliezen in de derde kwarter op : 9 stuks en ook de afwerking begon de sputteren. Na 49-35 halfweg de derde periode bleven er toch nog negen over na dertig minuten : 58-49. In de laatste periode werd het toch nog opletten geblazen want de Condors gaven zich nog niet gewonnen en kwamen na drie minuten tot op vijf  puntjes terug : 61-56. Dit was ook nog het geval halfweg de beslissende periode : 63-58 maar toen bracht onder meer een driepunter van Arne De Winne rust in de ploeg (68-58) . Deze voorsprong gaf Falco B niet meer uit handen en kon via 71-64 nog winnen met 74-66 eindcijfers. Verdiende zege, vooral om de puike eerste helft :43-33 want de tweede helft wonnen de bezoekers nipt : 31-33. Vooral onze afwerking in de tweede helft (31%) én de vele balverliezen (9)van de derde kwarter maakten het ons moeilijk. Een sterke verdediging zorgde er echter voor dat de bonus van de eerste helft kon bewaard blijven en de 15e competitiezege binnen was. Proficiat mannen en nu naar een mooi einde van dit seizoen via een 16e zege volgende dinsdag tegen Koksijde met als beloning een onverhoopt mooie subtopplaats !

Kwarterstanden : 23-20.-    20-13(43-33),-     15-16(58-49),-     16-17(74-66),-

Scouting : 2pt: 25/53(47%),-    3pt: 6/23(26%),-     tot: 31/76(40%),-     FT: 8/15(53%),-     TO: 19

Falcopunten : Stef Feyers 2.- Thibeau Deloddere 5.- Jorre De Wilde 13.- Jens Coppens 15.- Jonas Cornelis,- Arne De Winne 7.- Quinten Praet 7.- Lucas Cleymaet 2.- Tristan Boone 4.- Rafaël Temmerman 4.- Jari Ghyssens 3.- Ashley Marsh 12.-

VLOTTE OVERWINNING VOOR THE FALCONS : 38-54

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand verslag)

De laatste verplaatsing (naar Ghent Defenders) van het seizoen leverde een kijkstuk op om zo snel als mogelijk te vergeten ondanks het feit dat het uiteindelijk toch in  een vlotte overwinning resulteerde.

Na de openingskorf van Hannes (0-2) kon de thuisploeg (met oa 2 driepunters van De Jager) een kloofje slaan (10-4) na 7 minuten. Dit bleef onveranderd en na 10 minuten stonden er 13-8 cijfers op het scorebord.

De thuisploeg had dan gelukkig zijn beste pijlen al verschoten en met bijna uitsluitend Benoit als scoorder (15 van de 17 punten in het 2e kwart) konden we toch bij 17-18 voor het eerst (en ook definitief) de leiding overnemen (ruststand:20-25).

De 2e helft bracht weinig verbetering maar daar Defenders heel zwak bleef afwerken konden The Falcons beetje bij beetje uitlopen tot 28-38. Deze kloof werd in de laatste periode verder uitgediept en resulteerde uiteindelijk nog in een 38-54 overwinning.

Standen: 13-8   7-17 (20-25)   8-13 (28-38)   10-16 (38-54)

Punten: Gevaert B.: 31; Van der Cruyssen L.: 2; Gevaert Q.: 4; PetitBr.: 7; Malfait H.: 8; De Groote P.: 2; Gevaert G., Van der Cruyssen N., De Bucke M.

Driepunters: 8 Benoit: 5, Quinten: 1, Brecht: 1; Hannes: 1.