artikel banner

LLORET DE MAR WAS TOP !

Update 5 : Lloret last part:

Wat een weekje voor onze onderbouw en B-lijn in Lloret de Mar.

We starten aan de top met onze U14 van coach Rico. Zij wonnen van Titans Bonheide 64-45. Vooral de 2 bommen van Harrie Tollenaere waren belangrijk in het laatste quarter. Nand en Cyriel waren ijzersterk in de rebound. Cyriel nam 21 punten voor zijn rekening en de aal vlugge Felix 19. Captain Jarne stak met veel fierheid de beker ik de lucht. Proficiat team U14 met jullie parcour na de vakantie volgt de halve finale van de beker van Oost-Vlaanderen tegen Oudenaarde. Afgelopen week was een gedroomde voorbereiding voor de mannen van coach Rico.

De U12 hadden een rematch tegen Oostkamp. Het was geen thriller als woensdag. Het werd een mooie win, 43-58. 20 punten van captain Kornelian die mocht de beker voor de derde plaats in de lucht steken. Proficiat coach Felix en coach Jakob en het volledige U12 team!

De U16 hadden hetzelfde scenario als de U12 ze kregen een rematch tegen de wolven van Kontich. Woensdag verloren ze nog met 1 punt. Maar vandaag was anders, ze grepen de wedstrijd direct in handen. Onder leiding van coach Martijn bleven ze vooral keihard verdedigen. De driepunters van Milo waren belangrijk tegen de zone van Kontich. Ook Antonio was ijzersterk in rebound. Met bigs Vigo en Iasi was er veel power onder de ring.

De U16 ploeg bestond uit 2de jaars U14 en 1ste ste jaars U16B. Dus een leuke prestatie van deze "Falco-bende".

De U18 hebben echt genoten van hun Lloret trip. Ze werden 5de in hun poule en ook bij hun was het een speciale selectie van 2de jaars U16 en enkele eerste jaars U18. Coach Lars zag dit als ideale voorbereiding richting de halve finale van de beker van Oost-Vlaanderen en de eerste jaars kansen te geven. Na de vakantie volgt voor de U18B, een Gentse derby tegen Gentson voor een finaleplek.

Kortom een prachtige week voor Falcospelers met mooi eremetaal. Coach/jeugdcoördinator Martijn Dewulf blikt tevreden terug en hoopt dat alle spelers de ervaringen van Lloret meenemen naar hun teams voor het laatste deel van het seizoen.

Een tornooi doe je als team niet alleen een belangrijke dank u aan onze secretaris Kurt en topfixer Ewout voor al het regelen en alle andere aanwezigen ouders die de ploegen ondersteunen en support gaven.