artikel banner

FALCO WINT TWEE FINALES IN DE BEKER VAN OOST-VLAANDEREN : THE FALCONS EN U18B. ! ONZE G-PLOEG HAALT BRONS OP DE SPECIAL OLYMPICS IN MECHELEN !

Het laatste basketweekend van het seizoen leverde ons nog drie trofeeën op met twee Bekers van Oost-Vlaanderen én een bronzen medaille op de Special Olympics voor onze G-ploeg.

Schitterende afsluiters van een prachtig Falco-seizoen !

 

THE FALCONS WINNEN NAAST DE KAMPIOENSTITEL NU OOK DE BEKER VAN OOST-VLAANDEREN

                  (met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag)

In de KBOV-Bekerfinale tegen Kobbelken (runner-up in het voorbije kampioenschap) hebben de The Falcons het ultieme hoogtepunt bereikt: dubbelslag en dit zonder één enkele nederlaag (22 competitie- en 6 bekerwedstrijden).

De bekerfinale (in het Sportpark te Aalter) begon  nochtans in mineur. Kobbelken startte in 5e versnelling en liep na een zestal minuten uit tot 15-8. Na een 0-10 tussenspurt kwamen The Falcons voor het eerst op voorsprong (15-18). Met zijn 4e driepunter in het 1e kwart zorgde Foucart voor 17-21 na 10 minuten.

In de 2e periode bleef Kobbelken aanvankelijk goed aanklampen.  Na een bezoekende uitloper tot 24-33 kwam de thuisploeg terug tot 31-36 maar aan de rust prijkte er opnieuw een (al wat geruststellende) 33-44 op het scorebord.

The Falcons bleven gedurende de ganse 2e helft het heft stevig in handen houden. Met nu o.a. 3 driepunters van Ongenaet liep het scoreverschil op tot 52-66 en was het pleit beslecht. In het laatste kwart werd de kloof enkel verder uitgediept en via 61-87 klonk het eindsignaal bij 68-91.  De 12 aanwezige Falcons kregen allen de nodige spelminuten en konden in het “verplichte” 5e kwart volop nagenieten van dit succesvolle seizoen.

Standen:  17-21   16-23 (33-44)   19-22 (52-66)   16-25 (68-91)

Punten: Gevaert B.: 8; Ongenaet 14; Van der Cruyssen L.: 3; Van Hulle: 14; Petit: 2; Samaey: 18;  Foucart: 29; De Groote: 3; Van der Cruyssen N., Gevaert Q.; Baudu; De Bucke.

Driepunters: 14 (Benoit: 2; Dimitri: 4; Lennert: 1; Bart: 1; Thomas: 6.

                  (onderaan kan je een foto vinden met de gewonnen Beker)

 

OOK ONZE U18B WINNEN DE BEKER VAN OOST-VLAANDEREN !

Onze U18B ploeg zorgde dit weekend voor de kers op de taart door de finale tegen de A ploeg van Erembodegem te winnen met 53-58 cijfers. Als B-ploeg is dit een schitterend resultaat . A-ploegen mogen al een tijdje niet meer deelnemen aan de Beker van Oost-Vlaanderen en dan doet een overwinning als deze nog méér deugd !

De start was nochtans niet goed : 11-0 na 4 minuten…van dan af ging het wat beter en kon de schade na tien minuten beperkt worden tot een 13-8 kwarteruitslag. In de tweede periode kwam onze U18B ploeg vrij snel op gelijke hoogte en kon zelfs de rust ingaan met een 21-23 voorsprong. In de derde periode schakelde onze jeugdploeg nog een versnelling hoger en won deze kwarter met afgetekende 11-27 cijfers. Hierdoor stonden op het eerste zicht geruststellende 32-50 cijfers op het scorebord. Aangezien onze ploeg dachten dat de schaapjes al op het droge waren verminderde de focus en maakten ze het zichzelf nog moeilijk want op drie minuten van het einde kwam Erembodegem nog terug tot 50-55…Dichter kwam Erembodegem echter niet : Falco U18B kon de wedstrijd verdiend afsluiten met 53-58 cijfers en zo de Beker van Oost-Vlaanderen meenemen naar Sint Amandsberg ! Een dikke proficiat aan coaches Lars Deraedt en Martijn Dewulf en aan alle spelers en begeleiders van deze jeugdploeg. Het is een bekroning voor het mooie seizoen van onze Falco-B-lijn !

                        Je kan onderaan een foto vinden van de Bekerwinnaars !

Kwarterstanden :   13-8.-     8-15(21-23),-    11-27(32-50).-     21- 8(53-58),-

Falcopunten : Dante Goeters.- Dante Belmans 16.- Merlijn Toorenvliet 3.- Vito Van Camp 3.- Ikuzwe Murangira 6.- David Schoon.- Joseph Jarju 14.- Rein Anrys.- Ibrahima Aw .- Simon Toorenvliet 14.- Egemen Demerci .- Teljo Kodia 2.-  

 

ONZE G PLOEG HAALT BRONS OP DE SPECIAL OLYMPICS 2023 !

 

Onze G-ploeg leverde in Mechelen op de Special Olympics een prachtprestatie. Twee jaar geleden GOUD in de laagste categorie, nu BRONS in een hogere categorie met sommige regels erbij van nog eentje hoger. De start met een drie op vier was al veel belovend en dit werd bevestigd in de rest van het programma. Felicitaties aan de coaches , spelers en begeleiders van deze G-ploeg !

         Onderaan kan je enkele foto’s vinden van dit druk bijgewoonde event in Mechelen.

(luk)