artikel banner

FALCO VERLIEST NIPT DERBY OP DONZA - FALCO B BOEKT BELANGRIJKE ZEGE OP ARENDONK - ZWARE NEDERLAAG VOOR FALCO C OP EVERGEM A - FALCO D WINT OEFENWEDSTRIJD - THE FALCONS WINNEN EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD -

FALCO A VERLIEST NIPT DERBY OP DONZA A MET 90-87

In een sportief intensieve wedstrijd stond Falco veruit de meeste tijd aan de leiding maar jammerlijk balverlies op 30” van het einde gaf Donza de kans ultiem deze wedstrijd toch nog te winnen…Een gehandicapt Falco had in deze wedstrijd minder rotatiemogelijkheden want het moest de diensten missen van Thibaut Platteeuw (kruisband) en Ozzy Massey (met Okapi op Oostende..)

Na een gelijkopgaande eerste kwarter nam Falco in de tweede kwarter , dankzij een knappe team defense, resoluut de leiding en konden we gaan rusten met een 33-39 tussenstand. Ook in de derde periode was Falco nipt de betere ploeg wat leidde tot een hoopgevende 57-66 stand na dertig minuten. In de vierde kwarter was vooral Geukens on fire en zorgde er onder meer voor dat Donza aan de 7e minuut aan de leiding kwam : 82-81.. Van dan af werd het een thriller van formaat : 9’ : 86-87, 10’: 89-87 en uiteindelijk 90-87…Onze knappe defense van de tweede kwarter brachten we niet meer in de tweede helft . In die tweede helft scoorde Donza 57 punten wat natuurlijk te veel is..

MVP bij Falco was duidelijk Aaron Van Vooren die met 28 punten een belangrijk aandeel had in de sterke prestatie van ons A-team

Toch mocht Falco zich de morele winnaar van deze wedstrijd noemen en met opgeheven hoofd naar huis trekken. Wel met spijt dat we de stunt tegen deze titelkandidaat hebben weggegeven .

Komende zaterdag 30/9 ontvangen we om 20.30 uur in het Sint Janscollege, Antwerp Giants B. Deze ploeg verloor dit weekend met 69-88 van Ieper , nog een kandidaat in de titelstrijd. Supporters, we rekenen op U !

Kwarterstanden : 23-22.-    10-17(33-39).-    24-27(57-66).-    33-21(90-87).-

Scouting : 2pt : 19/40(47.5%).-   3pt: 10/23(43.5 %).-    tot 29/63(46%).-    FT : 19/27(70%),-  OR: 12

DR : 22.-   AS: 11.-   TO: 18.-    ST: 12.-

Falcopunten : Jasper Ünal 16.- Dries Lioen 3.- Tristan Boone .- Maxime Verspeeten 11.- Modest Diependaele 1.- Thomas Meireman 3.- Kristof Ongenaet 9.- Aaron Van Vooren 28.- Viktor Buysse 16.- Adhémar Tanghe.-

FALCO B BEHAALT MOOI ZEGE OP ARENDONK : 64-66

Ook de wedstrijd van Falco B werd een spannend kijkstuk maar deze keer trok onze B ploeg met de overwinning naar huis. In de eerste helft kon de thuisploeg een kleine voorsprong bijeensprokkelen (36-32) . De derde kwarter (14-14) bracht geen groter verschil (50-46) maar in de beslissende kwarter trok onze B ploeg alle registers open en werd het nog een thriller : 5’: 57-58,- 9’ 63-63.- 10’ : 63-65, 64-65 en 64-66 bij het eindsignaal ! De 14-20 kwarteruitslag was inderdaad voldoende om zo’n belangrijke overwinning te boeken. Komende vrijdag 29 september  speelt onze B ploeg thuis tegen Sgolba Aalter A om 20.45 in het Sint Janscollege. Sgolba won tot nu toe zijn twee gespeelde competitiewedstrijden. We zijn benieuwd hoe onze B ploeg het in deze derby zal doen. We duimen alvast voor een tweede competitiezege !

Kwarterstanden : 16-13.-     20-19(36-32).-     14-14(50-46).-     14-20(64-66).-

Falcopunten :  Michiel Vanhoecke 3.- Stan Noels 16.- Willem Nachtergaele 5.- Giorgi Loladze 3.- Vince T’Joncke 9.- Arne De Winne 2.- Jo De Brabanter 2.- Willem Van Herzele .- Dominic Veres 7.- Luca Antheunis 4.- Thijs Beumer 10.- Rune Achtergael 5.-

ZWARE NEDERLAAG VOOR FALCO C OP HET TERREIN VAN EVERGEM A : 79-33…

Onze jonge C ploeg moest naar de A ploeg van Tigers Evergem en stond sowieso voor een moeilijke opdracht. Van bij het begin was de thuisploeg baas over de wedstrijd . Aan de rust was het verschil nog niet zo groot (27-18) maar in de tweede helft boekte de thuisploeg in elke kwarter 26 punten terwijl onze C ploeg bleef steken op 7 en 8 puntjes. Evergem A was een klasse te sterk en won ddan ook ruim verdiend met 79-33. Volgende week krijgen we een thuiswedstrijd op zaterdag 30 september ontvangen we om 18.15 u in het Sint Janscollege de B ploeg van Sgolba Aalter. Deze ploeg boekte dit weekend een mooie zege tegen Baasrode B met 69-50 cijfers. Hopelijk herpakt onze C ploeg zich en kan het voor een stevige repliek zorgen. We duimen !

Kwarterstanden : 13-6.-     14-12 (27-18).-      26-7(53-25).-       26-8(79-33).-

Falcopunten : Ikzuwe Murangira 2.- Vince Lagae 15.- Mathiz De Wolf.- Tibo Decaluwé 4.- Lars Achtergael 2.- Joseph Jarju 1.- Wout Verplancke 5.- Jasper Neirynck.- Ziyad Kafondo 3.-

FALCO D WINT OEFENWESTRIJD TEGEN DESSELGEM B : 61-33

Onze D ploeg speelde in het vooruitzicht van de competitiestart een laatste oefenwedstrijd in het SJC tegel de B ploeg van Desselgem, ook een derde provincialer. In deze wedstrijd scoorde Falco D bijna dubbel zoveel punten als Desselgem B en won dan ook zeer afgetekend deze oefenpot. De eerste competitiewedstrijd is gepland op zondag 1 oktober, dan staat een verplaatsing naar de A ploeg van Denderleeuw op het programma. Van bij de start dus een moeilijke opdracht. Zorgt Falco D voor de eerste stunt ? We duimen !

THE FALCONS ZETTEN COMPETITIE IN MET EEN ZEGE TEGEN LANDEGEM : 67-50

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaan Falconsverslag !)

The Falcons hebben het KBOV-basketbalseizoen 2023-24 ingezet met een 1e zege

tegen Y. Landegem; dit ondanks het ontbreken van een aantal smaakmakers van vorig seizoen.

De bezoekers startten het beste en konden tot 6-8 de leiding houden op het scorebord. Dan sloeg de

Falcons-turbo echter aan en in 1 ruk ging het naar 25-12 na het 1e kwart. Daar de bezoekers in de 2e  periode meer dan 6 minuten compleet steriel bleven groeide de kloof zienderogen en via 36-12 werd de rust bereikt bij een 44-21 stand en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

De 2e helft was bij de thuisclub van een beduidend minder allooi. Een aantal spelers wou het soms te goed of te mooi doen met teveel overbodige passen; geregeld werd dan ook vergeten dat de weg naar de ring de eenvoudigste oplossing was. Daardoor scoorden de Falcons in het 3e quarter slechts een schamele 11 punten en kon de tegenstrever terugkeren tot 55-37. Hetzelfde stramien bleef hangen in de laatste periode maar echt dreigen konden de bezoekers nooit meer. Het eindsignaal klonk bij een 67-50 stand.

Standen: 25-12   44-21 (19-9)   55-37 (11-16)   67-50 (12-14)

Punten: Ongenaet: 10; Van der Cruyssen N.: 8; Gevaert Q.: 2; Baudu: 3; Petit: 9; Malfait: 17;

Foucart: 5; De Bucke: 11; De Groote: 2.

Driepunters: 5  (Dimi: 2; Robbe: 1; Brecht: 1; Hannes: 1).