artikel banner

FALCO B WINT VERDIEND OP OKAPI AALSTAR B - FALCO A WAS VRIJ - WEDSTRIJDEN FALCO C EN D UITGESTELD -

Het was opnieuw een weekend met een onvolledig Falcoprogramma. Zo speelde alleen Falco B een competitiewedstrijd want zowel Falco A (vrij) als Falco C en D (beiden uitgesteld) kwamen niet aan bod. Gelukkig was vanaf gisteren opnieuw publiek toegelaten en kijken we al uit naar volgend weekend van 4 en 5 februari want dan staan  drie senioresthuiswedstrijden in het Sint Janscollege op het programma mét publiek : Falco A neemt het vrijdagavond op tegen Willebroek (20.45u) en onze C en B ploegen spelen zaterdagavond respectievelijk om 18.15 en 20.30 tegen Denderleeuw A en Waregem B. We rekenen opnieuw op onze supporters om onze ploegen te komen aanmoedigen !!!

FALCO B WINT VERDIEND OP OKAPI AALSTAR B MET 74-84

Het werd in het Forum een aantrekkelijke en spannende wedstrijd tussen twee ploegen uit de subtop van 2e Landelijke. De eerste kwarter was nipt voor Falco B met vooral een efficiënte Robbe Van den Bossche die in deze eerste periode reeds elf punten op zijn naam had. Hij zou deze sterke cijfers in de loop van de wedstrijd nog sterk opdrijven  want hij werd vlot topscorer met 25 punten. Bij Okapi Aalstar B was deze eer weggelegd voor de 19-jarige Siebe Ledegem met 28 wedstrijdpunben. Na een 20-23 stand op het einde van de eerste kwarter verliep de tweede periode volledig gelijkopgaand met logische 36-39 rustcijfers tot gevolg. Ook in de tweede helft bleven beide ploegen mekaar waard maar Falco B had toch bestendig een kleine voorsprong. Zo werd het 60-68 na dertig minuten. In de beslissende kwarter kon Falco B de wedstrijd verder controleren en uiteindelijk meer dan verdiend deze wedstrijd met 74-84 winnen. Door deze 8e zege klimt Falco B nu met ,een 8/13 opnieuw naar de vierde plaats in de algemene rangschikking wat een onverwacht sterke plaats is. Volgende week speelt onze B ploeg op 5 februari een thuiswedstrijd in het Sint Janscollege tegen een van de sterke ploegen uit de reeks want dan komt Waregem om 20.30 uur op bezoek. Deze ploeg staat momenteel met een 9/12 op de derde plaats in de ranking. Kan onze B ploeg het ook deze ploeg moeilijk maken en de punten in St Amandsberg houden ??? Voor deze wedstrijd is alvast het publiek terug toegelaten en dat kan de sfeer alleen maar ten goede komen ! Supporters op post !

Kwarterstanden : 20-23.-    16-16(36-39),-    24-29(60-68),-    14-16(74-84),-

Falcopunten : Stef Feyers 12.- Thibaut Platteeuw 15.- Jorre De Wilde 2.- Jens Coppens 6.- Jonas Cornelis 5.- Arne De Winne 3.- Quinten Praet .- Lucas Cleymaet 2.- Robbe Van den Bossche 25.- Leander De Maesschalck 4.- Matthew Depondt 10.-

(luk)