artikel banner

FALCO B EN FALCO D WINNEN HUN BEKERWEDSTRIJDEN

Dit weekend stonden twee bekerwedstrijden op het programma : Falco B moest het in de Beker van Vlaanderen opnemen tegen 1e Provincialer Antwerpen : Zuiderkempen en Falco D had in de Beker van Oost Vlaanderen een verplaatsing naar Ninove B op het programma. Beide Falcoploegen wonnen hun wedstrijd en voor Falco D betekent dit doorstoten naar de volgende ronde .

Falco B (L2) – Zuiderkempen (P1) : 65-64

Onze B ploeg heeft het zichzelf tegen deze 1e Provincialer moeilijk gemaakt. De bezoekers kregen wegens het reeksverschil vijf punten voorsprong én konden in de eerste kwarter rekenen op een zwak gestart Falco B welke slechts zeven puntjes scoorde in die periode… Na 10 minuten stond het dan ook 7-16 in het voordeel van Zuiderkempen…Dit liep in de tweede periode zelfs op naar 7-20… Van dan af ging het voor onze B ploeg iets beter maar aan de rust stonden wel nog verrassende 24-36 cijfers op het bord. Gelukkig zagen we na de rust een veel betere thuisploeg en na vier minuten kwam Falco B met 39-38 voor het eerst aan de leiding. Zuiderkempen brak echter niet want het resterend wedstrijdgedeelte werd nog een onvervalste thriller … Op het einde van de derde kwarter was met een 51-53 stand nog alles mogelijk en ook in de laatste periode bleef het heel spannend : Na vier minuten werd het 59-60 en op 2’18 van het einde 64-62. Op 29” van het wedstrijdeinde kregen we nog een gelijke stand en waren verlengingen in zicht maar op 4” van het einde lukte Giorgi Loladze één van zijn twee vrijworpen en sleepte zo toch nog een zege uit de brand : 65-64 ! Een overtuigende 41-28 in de tweede helft bracht de noodzakelijke kentering. Toch onthouden we vooral de zeer zwakke eerste kwarter (7-16) én de vele balverliezen die het de bezoekers mogelijk maakten om zo lang mee te doen voor de overwinning… De inzet en vechtlust zorgde wel voor meer vertrouwen en de noozakelijke kentering. We mogen uiteraard niet vergeten dat we hier met een zeer jonge ploeg speelden (gem.leeftijd : 19.4 j) tegen een zeer ervaren Zuiderkempen (gem. leeftijd 27.7 j !). Er zit alvast  veel potentiëel in onze B ploeg die we veel succes wensen in de nieuwe competitie 2023-2024 in 2e Landelijke !

Kwarterstanden : 7-16.-     17-20(24-36),-     27-17(51-53),-     14-11(65-64)

Falcopunten : Stan Noels 4.- Giorgi Loladze 1.- Willem Nachtergaele 4.- Vince Lagae 2.- Vince T’Joncke 8.- Arne De Winne 12.- Jo De Brabanter.- Dominic Veres 2.- Luca Antheunis 12.- Modest Diependaele 7.- William Van Herzele.- Thijs Beumer 13.-

Ninove B – Falco D : 54-78 (Beker van Oost Vlaanderen)

Onze D ploeg had in de Voorronde van de Beker van Oost-Vlaanderen een verplaatsing naar reeksgenoot Ninove B op het programma. Aanvankelijk was dit een vrij gelijkopgaande wedstrijd met aan de rust een minieme voorsprong voor de thuisploeg (28-27). In de tweede helft zagen we echter een veel sterker Falco D die in die periodes bijna het dubbel scoorde als Ninove B (26-51). Op die manier werd het nog een afgetekende Falco-zege ( 54-78) en stoot onze D ploeg door naar de volgende ronde in deze Beker van Oost-Vlaanderen !

Kwarterstanden : 13-17.-     15-10(28-27),-     12-28(40-55).-     14-23(54-78),-

Falcopunten : Dries Valentyn 2.- Joseph Jarju 16.- Nando Saccasyn.- Emiel Martens 6.- Idris Bah 8.- Raf De Vos 5.- Kevin Hunyadi 5.- Gaëtan Messiaen 12.- Rico De Boever 12.- Jelle Stevens 12.-