artikel banner

FALCO A WINT TOPPER TEGEN VILVOORDE -THE FALCONS WINNEN DEZE WEEK TWEE KEER -

FALCO A WINT SPANNENDE TOPPER TEGEN VILVOORDE : 73-70

Opnieuw veel volk voor deze topper. De situatie was duidelijk : wou Falco A de leidersplaats en de titelkansen behouden dan was, na onze eerste nederlaag vorige week op Esneux,  winst tegen Vilvoorde de beste weg. Had onze fanionploeg zich hersteld van deze verrassende nederlaag of had het vertrouwen een deuk gekregen ? Vilvoorde , als derde in de reeks, wou er alles aan doen om de opgelopen nederlaag thuis in de heenronde goed te maken. Falco A moest het in deze match nog steeds stellen zonder de zieke Kristof Ongenaet en een nog niet volledig genezen Sam Caron die er toch op stond zijn teamgenoten bij te staan…

Falco nam in elk geval de beste start want halfweg de eerste kwarter stonden reeds 15-3 cijfers op het bord. Nadien stokte de aanval wat waardoor Vilvoorde tegen de rust aan de kloof bijna kon dichten : 18-15. Een wat zelfde spelbeeld in de tweede kwarter : Falco kon uitlopen tot 12 punten (6’: 29-17) maar Vilvoorde kwam opnieuw dichterbij in het zicht van de rust : 33-28. Ook in de derde kwarter bleef Falco baas in deze aantrekkelijke wedstrijd. De maximale voorsprong werd na zes minuten bereikt : 49-36 en dit werd ook nog eens herhaald in de 9e minuut : 51-38. Het zou wel de laatste keer zijn in deze wedstrijd dat we dertien punten bonus hadden want de bezoekers konden de derde kwarter nog afsluiten met een kleinere achterstand : 51-42. Dit was een signaal dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. Dit werd bevestigd in een spannende en spectaculaire vierde periode waarin Vilvoorde halfweg voor het eerst aan de leiding kwam : 58-59… Van dan af steeg het thrillergehalte. Beide ploegen kwamen beurtelings aan de leiding tot op 1’22 van het einde Falco toch een kleine kloof kon slaan : 70-66. Het werd zelfs op 33” van het einde 72-66 . Een ¼ vrijworpen bracht nog even spanning maar de eindsprint van Vilvoorde kwam te laat. Jasper Unal zorgde op 2” van het einde voor de verlossende vrijworp en meteen ook voor de 73-70 eindstand. De 73 gemaakte punten werden netjes verdeeld onder vijf Falcospelers die elk voor dubbele cijfers zorgden. Bij de bezoekers was het vooral Andrej Cuyvers die het Falco moeilijk maakte. Hij stak er met zijn 27 punten echt bovenuit. Zeer belangrijke overwinning dus voor onze fanionploeg die in deze wedstrijd toonde dat het vertrouwen geenszins averij had opgelopen na de eerste nederlaag vorig weekend.

We blijven dus alleen aan de leiding staan in de TDM2 reeks , gevolgd door onze belangrijkste concurrent Nijvel met één nederlaag méér. De rest volgt al op 5 en 6 nederlagen…Na deze thuiswedstrijd volgen nu nog drie opeenvolgende thuiswedstrijden : zondag(!) 19 februari om 15.00 u(!) tegen Luik B, de destijds wegens condensatie afgelaste wedstrijd. In deze wedstrijd van 14 oktober was Falco A na 5’ in de derde kwarter met een 49-38 stand goed bezig om de punten thuis te houden maar de refs stopten toen terecht de wedstrijd wegens condensatieproblemen in de zaal…

Op vrijdag 24/2 volgt dan om 20.45 u al de volgende thuiswedstrijd tegen Geel en de week daarop op vrijdag 3 maart de laatste thuiswedstrijd in dit rijtje om 20.45 u tegen Hasselt. Na dit kwartet thuiswedstrijden zullen we al een stuk wijzer zijn…We duimen alvast voor vier thuiszeges op rij !!!

Kwarterstanden : 18-15.-    15-13(33-28),-    18-14(51-42),-    22-28(73-70)

Scouting : 2pt: 23/52(44%),-   3pt: 6/15(40%).-    totaal: 29/67(43%),-    FT: 9/15(60%),-     TO: 13

Falcopunten : Jasper Unala 12.- Robbe Van den Bossche 18.- Thibeau Platteeuw 15.- Thomas Meireman 16.- Matthew Depondt 12.- Dries Lioen, Leander De Maesschalck,- Milan De Clercq,- Adhémar Tanghe,- Thibeau Deloddere,- Lucas Cleymaet .- Sam Caron,-

THE FALCONS WINNEN DEZE WEEK TWEE KEER EN BLIJVEN DUS ONGESLAGEN

Voor The Falcons stonden er deze week twee competitiewedstrijden op het programma. Maandag een verplaatsing naar Santobas en donderdag een thuiswedstrijd tegen Gentson. Beide wedstrijden werden evenveel overwinningen waardoor The Falcons , nog steeds ongeslagen, aan de leiding blijven in de eindronde van de KBOV competitie.

Santobas – The Falcons : 59-70

The Falcons hebben de eindronde van het KBOV-kampioenschap op een positieve manier ingezet met een overwinning op het terrein van Santobas. Toch was die zege een stuk moeilijker dan de uitslag zou laten vermoeden.

Met opnieuw een aantal afwezigen (B. Gevaert, Malfait, Samaey en beide Van der Cruyssen’s) startten The Falcons het beste maar meer dan een 6-9  stand leverede dat niet op. De thuisclub kwam langszij bij 11-11 om dan weer een kleine kloof te moeten toestaan. Dit resulteerde in een 16-20 stand na 10 minuten.

Daar beide teams aan een eerder laag shotpercentage afwerkten ging de score slechts met mondjesmaat de hoogte in. Santobas kwam bij 26-25 zelfs even aan de leiding maar aan de rust stonden er opnieuw 4 punten boni in het voordeel van de bezoekers (30-34). Dit verschil bleef ongeveer gelijk in het 3e kwart zodat met een 44-50 stand na 30 minuten er nog steeds niets beslist was.

Santobas bleef in het laatste kwart druk uitoefenen maar langzaam maar zeker vergrootte toch de kloof. Via 51-59 en 57-65 werd het einde bereikt bij een 59-70 stand.

Standen:  16-20   14-14 (30-34)   14-16 (44-50)   15-20 (59-70).

Punten: Ongenaet: 13; Van Hulle: 22; Petit: 17; Foucart:15; De Groote: 3; Gevaert Q.; Baudu; De Bucke.

Driepunters: 3  (Dimi: 1;  Brecht: 1; Thomas: 1).

(met dank aan Marc Van Ryssel voor bovenstaand Falconsverslag)

The Falcons – Gentson : 77-49

Donderdagavond werd de tweede wedstrijd van deze week gespeeld tegen Gentson. Gestart met een 8-0 verliep de eerste kwarter vrij gelijkopgaand met een 20-14 tussenstand na 10 minuten. Na een 29-27 stand na 7 minuten in de tweede kwarter plaatste The Falcons een 8-0 met een tienpuntenkloof tot gevolg aan de rust : 37-27. In de derde periode bleven de bezoekers ter plaatse trappelen en konden The Falcons gestadig de voorsprong uitbouwen tot 50-29 halfweg en 54-35 na deretig minuten. Ook in de laatste periode waren onze Falcons duidelijk de baas en werd de match afgesloten met 28 punten verschil : 77-49. Oververdiende zege dus waardoor The Falcons als enige senioresploeg van Falco nog ongeslagen blijft in deze ompetitie !

Kwarterstanden : 20-14.-    17-13(37-27),-    17-8(54-35),-    23-14(77-49),-

Falconspunten : Benoit Gevaert 9.- Dimitri Ongenaet 16.- Bart Samaey 7.- Brecht Petit 9.- Niels Van der Cruyssen 2.- Bram Van Hulle 16.- Thomas Foucart 12.- Quint Gevaert 3.- Peter De Groote 4.-