artikel banner

FALCO A WINT TOPPER TEGEN SIJSELE : 94-72

STERK FALCO A WINT OVERTUIGEND VAN SIJSELE MET AFGETEKENDE 94-72 CIJFERS

Je kan een uitstekende wedstrijd spelen en toch verliezen (remember vorige week tegen Oostkamp 86-89) maar je kan hem ook winnen zoals gisteravond tegen Sijsele (94-72). Na de eerste kwarter (16-21)  zag het er niet naar uit dat dit zo’n afgetekende zege zou worden maar drie opeenvolgende sterke kwarters zorgden voor een oververdiende 10e zege van het seizoen.

De wedstrijd begon wat moeizaam voor Falco. Tot halfweg de eerste periode bleven beide ploegen in mekaars buurt (7-8) maar Sijsele kwam dan op dreef en via een 11-19 werd de eerste kwarter afgesloten met vijf punten voorsprong voor de bezoekers. Deze situatie bleef onveranderd tot halfweg de tweede periode (27-31) maar dan kwam Falco dichterbij (32-33. 8’) om op het einde via twee driepunters (Adhémar Tanghe en Thomas Foucart )  nog een vijfpuntenbonus te hebben aan de rust : 43-38. In de derde periode liep Falco langzaam weg van zijn tegenstander en halfweg stond er een tienpuntenkloof (52-42). Na dertig minuten zag het er met een 63-49 stand altijd maar beter en beter uit. Een blijvend enthousiast spelend Falco leverde dan een uitmuntende vierde periode af . Na drie minuten was de wedstrijd met een 77-55 stand kwasi gespeeld . De maximale voorsprong werd bereikt na zeven minuten : 87-60… Een 7-12 zorgde uiteindelijk voor prachtige 94-72 eindcijfers. Dik verdiende zege waarin de Falco-jongeren een belangrijk aandeel hadden… Deze tiende zege van het seizoen levert ons , na vier nederlagen op rij en nu deze overwinning , een 8e plaats op in de algemene rangschikking. Het verschil met de vijfde plaats is slechts één zege…Het resterend programma ziet er wel nog pittig uit met onder meer twee wedstrijden tegen Royal IV  en Woluwé ,én een verplaatsing naar Sijsele. Het begint volgende week al met een thuiswedstrijd op 8 april tegen Royal IV Brussels. Deze ploeg staat één plaats hoger in de algemene rangschikking met een 9/11.. Voor Falco A een goed moment om terug in de linkerkolom te komen…

Kwarterstanden : 16-21.-    27-17(43-38),-     20-11(63-49),-     31-23(94-72),-

Scouting : 2pt : 23/43 (53%)       3pt: 9/20(45%),-      tot: 32/63(50%),-      FT: 21/29(72%),-     TO: 14

Falcopunten : Adhémar Tanghe 12.- Jorre De Wilde 3.- Bart Samaey 2.- Robbe Van den Bossche 25.- Thomas Foucart 9.- Thibaut Platteeuw 11.- Harm Loontiens 4.- Thomas Meireman 11.- Leander De Maesschalck 7.- Matthew Depondt,- Arne Vanlaer 10.-