artikel banner

FALCO A WINT OP FAMILY DAY TEGEN LEUVEN B EN BLIJFT ONGESLAGEN CO-LEIDER IN 3e NATIONALE (TDM2)

Een perfecte keuze van wedstrijdstart (op een “zondag” en om 15.00 uur) én de koppeling met onze FAMILY DAY, leverde meer dan 350 aanwezigen op voor deze wedstrijd in het Sint Janscollege tegen subtopper Leuven B. De vele aanwezigen hebben het zich zeker niet beklaagd want het werd een beklijvende match vol spanning en sfeer met uiteindelijk opnieuw winst voor onze A ploeg. Ons fanionteam blijft dus onverhoopt ongeslagen aan de leiding in 3e Nationale (TDM2) en we kunnen dus spreken van een schitterende competitiestart ! Ter info : de wegens condensatie afgelaste wedstrijd van 14 oktober tegen Luik B wordt herspeeld op zondag 19 februari om 15.00 uur in het Sint Janscollege. Luik ging immers niet in beroep tegen de beslissing tot herspelen van Basketbal Belgium…

Zoals verwacht verliep de wedstrijd van gisteravond voor een groot deel gelijkopgaand. Beide ploegen namen een sterke start en via 8-7 (5’) werd de eerste kwarter afgerond met een 20-22 stand. In de tweede kwarter speelde Leuven toch beter dan onze A ploeg en pakte vooral uit met een keiharde defense en drie opeenvolgende driepunters. Dit leverde hen een 25-34 stand op na zeven minuten en een ruststand van 33-40…Vraag was of Leuven dit moordend tempo kon volhouden in de tweede helft. Aanvankelijk lukte dit wel (36-45) maar na drie minuten nam Falco de bovenhand en kon de bordjes aan de 8e minuut in evenwicht brengen (57-57). Deze zeer sterke kwarter werd met 28 gemaakte punten nog afgesloten met hoopgevende 61- 57 cijfers. In de beslissende laatste periode kon Falco de voorsprong nog vergroten tot 70-63 halfweg en 77-66 op 1’32 van het einde. Ook deze laatste kwarter was dus volledig voor Falco waardoor ons A-team oververdiend deze aantrekkelijke wedstrijd kon winnen met 79-67. Een zeer sterke tweede helft (46-27) bepaalde dus de uitslag want Leuven viel, door de zware inspanningen van de eerste helft, opvallend stil. Met zijn 31 punten was Robbe Van den Bossche de MVP van de wedstrijd maar ook collectief werd het een sterke Falco- prestatie. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de mentale weerbaarheid van onze ploeg en de uitstekende fysische conditie het uiteindelijk halen. Dikke proficiat aan alle spelers en de  coaches Jeffrey Brown (headcoach) en Gunnar De Lepeleire (ass.coach) !

Volgende week staat een verplaatsing naar Anderlecht op het programma . Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 november om 20.00 uur.  Anderlecht staat met een 2/6 op de 10e plaats in de algemene rangschikking. Op papier dus een haalbare kaart voor onze A-ploeg. Dit sprookje kan dus volgende week nog een verlengstuk krijgen…. we duimen alvast !

Kwarterstanden : 20-22.-    13-18(33-40),-    28-17(61-57),-    18-10(79-67)

Falcopunten : Jasper Unal 8.- Dries Lioen 4.- Robbe Van den Bossche 31.- Leander De Maesschalck 5.- Adhémar Tanghe .- Thibaut Platteeuw 16.- Thomas Meireman,- Kristof Ongenaet .- Matthew Depondt 9.- Lucas Cleymaet .- Sam Caron 6.-