artikel banner

FALCO A WINT NU OOK OP EERSTE ACHTERVOLGER NIJVEL - THE FALCONS PLAATSEN ZICH VOOR DE BEKERFINALE KBOV

FALCO WINT NU OOK OP EERSTE ACHTERVOLGER MET 65-67 !

Respectvolle ontvangst in Nijvel : onze kampioenenploeg werd er verwelkomt met een fles voor de coach en een groot boeket voor het team !

De thuisploeg lag er in elk geval op gebrand om ons de tweede nederlaag van het seizoen aan te smeren en Falco maakte het Nijvel ook niet zo moeilijk om deze doelstelling na te streven.

We moesten de diensten missen van Kristof Ongenaet wegens onvoldoende genezen gekloven lip. Dit brak ons bijna even zuur op als in Esneux waar we de enige nederlaag leden

Een eerder nonchalante prestatie want decompressie sinds de titelviering met onder meer 19 balverliezen waarvan 12 in een zwakke eerste helft. De coaches hadden in die eerste helft al alle spelers oprechte kansen gegund… Toch viel de ruststand nog mee met een 36-38 ruststand.

In de derde kwarter leverden we een sterke verdedigende prestatie af. Nijvel scoort amper 8 punten waarvan 6 via vrijworpen terwijl wij het dubbel aantal punten halen in die periode. Het levert ons een hoopgevende 44-54 stand op na dertig minuten.

In het begin van de beslissende 4e kwarter lopen we zelfs uit tot 14 punten maar die smolt weg door hun zone press en onbestraft potig spel, gecombineerd door onze zeer steriele aanvang. Nijvel komt zelfs op voorsprong op 27” van het einde : 65-64 . Jasper Unal scoort dan met een drive (65-66) op 15” van het einde en Nijvel vraagt nog een time out aan. Door onze goede defense lijdt Nijvel dan balverlies op 3” van het einde. Na een time out van Falco scoort Jasper dan op 3” zijn tweede vrije worp en wint Falco uiteindelijk met 64-67 ! Ook in de tweede helft speelde iedereen van Falco mee en werd deze topper nog de 24e zege op 25 wedstrijden . Onze voorsprong op de eerste achtervolger Nijvel is intussen gegroeid tot zes zeges !

Zondag aanstaande 14 mei spelen we om 15.00 uur in het Sint Janscollege onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Dit tegen middenmoter Esneux. Om dit seizoen nog meer glans te geven willen we ook deze ultieme wedstrijd tot een goed einde brengen. We hopen hiervoor opnieuw te kunnen rekenen op een vol huis in onze sporthal. Samen kunnen we er een waardig afscheid van deze schitterende competitie van maken. Zorg dat je erbij bent !

Kwarterstanden : 21-14.-    15-24(36-38),-    8-16(44-54),-    21-13(65-67),-

Falcopunten : Dries Lioen 4. Tristan Boone.- Arne De Winne 2.- Sam Caron 14.- Jasper Unal 10.- Matthew Depondt 2.- Thomas Meireman 11.- Thibeau Platteeuw 5.- Robbe Van den Bossche 16.- Leander De Maesschalck.- Adhémar Tanghe 3.-

The Falcons plaatsen zich voor Bekerfinale KBOV

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag)

In de heenwedstrijd van de halve finales hebben The Falcons zich ten koste van Beautox al verzekerd van een plaats in de finale. Gezien de 108-74 uitslag is de terugwedstrijd op 09/05/2023 eigenlijk totaal overbodig geworden.

De wedstrijd vertoonde veel gelijkenissen met de laatste competitiewedstrijd tegen Beautox van vorige week.

Ook nu was er een heel evenwichtige 1e helft gevolgd door de overduidelijk overwicht van de thuisploeg na de rust.

Na een initiële 5-7 namen The Falcons via oa 3 driepunter van Foucart de leiding in handen zodat na 10 minuten er een 24-16 op het scorebord prijkte. De bezoekers deden in de 2e periode meer dan aanklampen zodat ze de kloof konden dichten naar een 43-41 ruststand.

In de 3e periode kwam Beautox bij 45-47 nog éénmaal op voorsprong maar van dan af was al Falcons wat de klok sloeg. In misschien wel de beste 20 minuten van het ganse seizoen scoorde de thuisploeg immers niet minder dan 65 punten.

Met zowel snelle uitbraken afgerond met lay-ups als met een reeks driepunters (7 in het 4e kwart) liep het scoreverschil heel snel op (74-56 na 30 minuten). Met een driepunter scoorde Ongenaet het 100e punt en de wedstrijd werd afgefloten bij

een 108-74 eindstand.

Aangezien Kobbelken in de andere halve finale eveneens met groot verschil (60-89) won van Santobas zijn beide terugwedstrijden op 8 en 9 mei eigenlijk overbodig geworden.

De bekerfinale tussen Kobbelken en The Falcons heeft plaats op donderdag 18 mei om 20.00 h in het Sportpark Aalter

(in het kader van de door Sgolba Aalter georganiseerde finales van de Bekers van Oost-Vlaanderen).

Standen: 24-16   19-25 (43-41)   31-15 (74-56)   34-18 (108-74).

Punten: Gevaert B.: 4; Ongenaet: 10; Van der Cruyssen N.: 3; Gevaert Q.: 4; Samaey: 10; Van Hulle: 27; Petit: 2; Malfait: 7; Foucart: 34; De Groote: 7;

Driepunters: 13 (Dimitri: 2; Niels: 1; Bram: 2; Thomas: 7; Pieter: 1,