artikel banner

FALCO A VERLIEST OPNIEUW MET KLEIN VERSCHIL : 89-86 OP WOLUWE

FALCO A VERLIEST OPNIEUW MET KLEIN VERSCHIL : WOLUWE – FALCO A : 89-86…

Het is dit seizoen toch een opvallende vaststelling : liefst zeven Falcowedstrijden werden verloren met vijf of minder punten verschil ofte 28 % van de wedstrijden… Onze fanionploeg had dit jaar blijkbaar problemen met “moneytime” . Werden pakweg de helft van deze zeven wedstrijden toch gewonnen zijn dan stond Falco A op het podium van derde nationale met een 3e eindplaats… Gedane zaken maken echter geen keer en we zullen moeten tevreden zijn met een 7e plaats in de linkerkolom…

Het werd gisteren in Woluwé een spektakelmatch met twee ploegen die mekaar waard waren. Na een gelijkopgaande en aangename eerste kwarter (25-25) nam Falco in de tweede periode een kleine voorsprong en kon het de rust ingaan met mooie 42-47 cijfers. In de derde periode kon deze voorsprong nog meer dan verdubbeld worden : 60-71. De kansen op een Falco-overwinning waren bij het ingaan van de beslissende kwarter dus vrij hoog. Een 12-4 bracht Woluwé echter opnieuw in de wedstrijd op 3’20 van het einde : 74-78 en van dan af werd het ongemeen spannend : 79-79 (3’),-  79-82(2.05),-   82-85(50”),-   85-85(47”),-    86-86(10”)… Falco-balverlies op eigen helft wordt dan afgestraft met een driepunter net vóór de eindbuzzer, eindstand 89-86…Pijnlijk resultaat na nochtans een goede wedstrijd maar “moneytime” was er blijkbaar weer teveel aan…

Op zondag 15 mei om 15.00 uur wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het is een thuiswedstrijd tegen dezelfde ploeg als gisteren : Woluwé. Het is bovendien voor een aantal Falcomensen de laatste wedstrijd in Falcoverband : coach Dimitri Ongenaet stopt zijn basketcarrière als coach, Thomas Foucart en Bart Samaey doen hetzelfde als speler en Harm Loontiens en Arne Vanlaer zoeken andere oorden op. We willen er een waardig afscheid van maken en rekenen dan ook op een “vol huis” met onder meer volgende items : GRATIS TOEGANG – FOODTRUCK – BUITENBAR – DJ SANDRO – SPRINGKASTEEL – URBAN BASE DANCE –

Heel wat redenen om er op zondag 15 mei bij te zijn. We verwachten U !!!!

Kwarterstanden : 25-25.-    17-22(42-47),-    18-24(60-71),-    29-15(89-86),-

Falcopunten : Adhémar Tanghe,- Dries Lioen 8,- Bart Samaey 5.- Robbe Vandenbossche 20.- Thomas Foucart 17.- Leander De Maesschalck 3.- Harm Loontiens 14.- Jorre De Wilde 4.- Arne Vanlaer 6.- Thomas Meireman 9.-