artikel banner

FALCO A - LUIK B STOPGEZET... MOOIE ZEGE VAN FALCO B OP MELSELE B - VERLIES VOOR FALCO C EN FALCO D - RUIME ZEGE VOOR THE FALCONS -

FALCO A - LUIK B  AFGELAST.....

Ontgoocheling in de Falcorangen vrijdagavond... De wedstrijd tegen Luik B werd stopgezet rond de 25e minuut wegens condensatieproblemen op de terreinvloer... De risico's werden innderdaad te groot want er waren reeds een aantal spelers om die reden tegen de grond gegaan.

Doodjammer voor ons A-team want we waren deze wedstrijd uitstekend begonnen met een 23-16 stand na 10 minuten en een 41-31 ruststand. Halfweg de derde kwarter stonden we er met een 49-38 stand nog zeer goed voor tot... het stopzetten van  deze wedstrijd...

We wachten nu af wat de Basketbalbond zal beslissen. Dit kan alle kanten uitgaan van wedstrijd te herspelen tot forfaitwinst voor de bezoekers...Laten we hopen dat het gezond verstand het hier haalt en we deze wedstrijd op een ander moment mogen herspelen... Afwachten dus.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VERGEET NIET TIJDIG UW CHRYSANTEN TE BESTELLEN...ALLE INFO  ONDERAAN...

DANK VOOR UW STEUN !

IN 2e LANDELIJKE BOEKT FALCO B EEN CENTURY-ZEGE OP MELSELE B : 71 - 103

In de eerste helft nam elke ploeg een kwarter voor z'n rekening en dit resulteerde in een ruststand met kleine voorsprong voor onze B ploeg : 37-41 . In de derde kwarter haalde Falco B verschroeiend uit en maakte op tien minuten bijna 40 punten ! Met een 53-80 tussenstand was de wedstrijd na dertig minuten dan ook omzeggens gespeeld. Het volstond om in de laatste periode de wedstrijd rustig te controleren en op die manier een nog afgetekende en oververdiende 77-103 zege te behalen. Alle Falco-B spelers kwamen aan scoren toe en vijf spelers zelfs met dubbele cijfers ! Het was Jari Ghysens die met een driepunter zorgde voor een century-zege. Deze overwinning brengt ons met een 2/3 in de kopgroep van groep 1 van 2e Landelijke A en dit uiteraard een bemoedigende vaststelling. Komende zaterdag staat met de komst van Sgolba Aalter A naar het Sint Janscolleege een mooie derby op het programma. (opworp 20.30u). Ook Sgolba boekte tot nu toe twee overwinningen op drie wedstrijden. Het belooft dus een pittige derby te worden !

Kwarterstanden : 23-17.-    14-24(37-41),-    16-39(53-80),-    24-23(77-103)

Falcopunten : Jorre De Wilde 15.- Thibeau Deloddere 11.- Willem Nachtergaele 2.- Tristan Boone 9.- Modest Diependaele 15.- Arne De Winne 8.- Rafaël Temmerman 4.- Jasper Unal 13.- Quint De Smet 8.- Jari Ghysens 7.- Leander De Maesschalck 11.-

FALCO C VERLIEST IN MONEYTIME DE DERBY OP GENTSON B : 82-72

Goede wedstrijdstart van onze jonge C ploeg want na tien minuten stond een 18-22 voorsprong op het bord. De thuisploeg reageerde in de tweede kwarter en dit leverde aan de rust een bijna gelijke stand op : 39-37. In de derde kwaarter had Falco C het wat moeilijker maar na dertig minuten was er met een 62-54 nog niet alles verloren. Een spannende laatste periode bracht Falco C eerst bijna op gelijke hoogte (67-66) en ook na 7 minuten zat er met een 75-72 stand nog alles in. In moneytime viel onze C ploeg echter volledig stil wat Gentson B toeliet via een 7-0 de derbyzege binnen te halen : 82-72. In groep 1 van 2e Provinciale staat Falco C nu in de middenmoot met een 1/3. Komende zaterdag staat er opnieuw een derby op het programma want dan komt Bavi Gent B op bezoek in het Sint Janscollege. Deze ploeg boekte reeds twee overwinningen dit seizoen. Voor Falco C een uitdaging om ook voluit te gaan voor een tweede competitiezege. Opworp om 18.15 uur in het Sint Janscollege.

Kwarterstanden : 18-22.-    21-15(39-37),-    23-17(62-54),-    20-18(82-72),-

Falcopunnten : Kris Kalonda Mutwala 8.- Vince Lagae 8.- Kjartan Despière 14.- Jo De Brabanter 3.- Aaron De Winne 8.- Natan De Conick 9.- Luca Antheunis 7.- Stijn Teughels 10.- Rune Achtergael 5.-

FALCO D VERLIEST IN NINOVE DOOR ZWAKKE LAATSTE VIJF MINUTEN : 63-55

Onze D-ploeg heeft in Ninove  lange tijd goed meegespeeld voor de overwinning . Aan de rust hadden we nog een 28-30 voorsprong en ook na dertig minuten kon het met een 42-41 stand nog alle kanten uit. Dit bleef nog zo tot de vijfde minuut in de laatste periode : 50-50. Toen volgde echter op twee minuten een 7-0 (57-50) en van deze opdoffer kon onze D ploeg zich niet meer herstellen. Ninove B won uiteindelijk met 63-55. Met deze uitslag staan we nu in de groep 1 van derde provinciale met vier ploegen op de acht die tot nu toe slechts één zege boekten. Een ruime middenmootgroep dus. Komende zaterdag krijgt Falco D een nieuwe kans om te knokken voor een tweede zege. Dan staat een verplaatsing naar Vikings Lede A op het programma. Deze ploeg won dit seizoen nog niet en is dus drager van de rode lantaarn..Hopelijk een goede kans voor onze D ploeg om de punten mee te brengen naar St Amandsberg !

Kwarterstanden : 13-13.-    15-17(28-30).-    14-11(42-41),-    21-14(63-55),-

Falcopunten : Emiel Martens 8.- Thomas Tytgat 4.- Nando Saccasyn.- Raf De Vos 2.- Tim Van den Berghe 13.- Gaëetan Messiaen 9.- Rico De Boever 5.- Brenden Van Roy .- Benjamin Sharpe 9.- Lowie Vernaillen 4.-

THE FALCONS BLIJVEN WINNEN, NU TEGEN  VLAAMSE ARDENNEN : 75-43

(met dank aan Marc Van Ryssel  voor onderstaand verslag)

Het werd opnieuw een heel vlotte overwinning voor The Falcons in de wedstrijd tegen Vlaamse Ardennen.

De bezoekers schoten heel traag uit de startblokken en scoorden in de eerste 10 minuten slecht 6 luttele punten.

Dit in tegenstelling tot de thuisploeg waarbij in het 1e kwart reeds 28 punten werden gescoord (10e min: 28-6).

De 2e periode begonnen de bezoekers met een initiële 0-8 (4e min: 28-14) maar daarmee was het beste er ook af.

Bij The Falcons scoorden in de 1e speelhelft 9 spelers en dus werd de rust bereikt met een veelzeggende 46-20 stand.

De 2e speelhelft verliep wat moeilijker voor beide teams daar het speelterrein er op sommige plaatsen door condensatie wat gladjes bijlag er er geregeld diende geveegd te worden. Dit hinderde de thuisspelers echter veel minder dan de bezoekers en via een 17-10 tussenstand prijkten na 30 minuten 63-30 cijfers op het scorebord. De 4e periode was dan ook eigenlijk overbodig en beide teams bolden rustig uit naar een 75-43 eindstand.

Standen:    28-6   18-14 (43-20)   17-10 (63-30)   12-13 (75-43)

Punten: Gevaert B.: 9; Ongenaet: 4; Van der Cruyssen N.: 8; Van der Cruyssen L.: 2; Van Hulle: 10; Petit: 8; Malfait: 12; Foucart: 17; De Bucke: 5: Gevaert Q., Baudu.

Driepunters: 10  (Benoit: 1, Dimi: 1, Brecht: 2; Hannes: 1; Thomas: 5.