artikel banner

FALCO A BLIJFT VERBAZEN : 8e ZEGE OP RIJ !

Leuk sfeertje vrijdagavond in het Sint Janscollege. Méér dan 200 aanwezigen , waaronder een 70-tal die deelnamen aan het succesvol geslaagd event van onze Falco Business Club, zorgden voor de nodige ambiance en gewaardeerde steun aan ons fanionteam. Resultaat was een 8e zege op rij die onze ongeslagen A ploeg, samen met Nijvel,  aan de leiding laat staan in 3e Nationale (TDM2) . Ook een dikke proficiat aan de medewerkers van onze Falco Business Club . Een perfect programma en organisatie zorgden ervoor dat de deelnemers zeer tevreden waren. De mooie avond werd tenslotte met een DJ afgesloten in een bomvol clubhuis…

De wedstrijd zelf tegen het Limburgse Stevoort werd een aangenaam kijkstuk omdat Falco A er van bij het begin heel veel zin in had. Een enthousiast fanionteam won vrij vlot de eerste helft met 44-28 cijfers. Dat zag er toen reeds heel goed uit maar ook in de derde kwarter bleef Falco A tot groot jolijt van het publiek sterk spelen en na dertig minuten was de wedstrijd met een 72-44 stand gespeeld. De vierde periode was een stuk minder, de focus was niet meer zo aanwezig en de twaalf balverliezen hielpen ook niet natuurlijk. Dit gaf de bezoekers de kans om deze vierde kwarter met 13-20 te winnen en zo een zware nederlaag te vermijden. Oververdiende collectieve overwinning met sterke scoutinggegevens en met een 85-64 einduitslag… Falco A blijft dus verbazen en behoudt het co-leiderschap in 3e Nationale (TDM2) Een onverhoopt succes voor de mannen van Jeffrey Brown. Een rare kalenderkronkel zorgt er intussen voor dat we al volgend weekend afreizen voor de terugwedstrijd naar…Stevoort.  Deze wordt op 3 december om 20.30 uur gespeeld. Een moeilijkere opdracht dan in onze thuishaven maar met de ervaring van vrijdagavond heeft ons A team zeker kansen om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Zeker als het niveau weer het peil haalt van onze drie eerste kwarters van vrijdagavond. We duimen dus volop voor een 9e zege op rij !

Kwarters : 23-14.-    21-14(44-28),-    28-16(72-44),-    13-20(85-64),-

Scouting : 2pt: 26/50(52%),-    3pt: 14/19(73%),-    tot: 40/69(57%),-    FT: 14/19(73%),-    TO: 23

Falcopunten: Dries Lioen 2.- Sam Caron 7.- Lucas Cleymaet 2.- Jasper Unal 13.- Leander De Maesschalck 3.- Matthew Depondt 10.- Thibeau Platteeuw 9.- Kristof Ongenaet 10.- Robbe Van den Bossche 12.- Thomas Meireman 17.- Adhemar Tanghe,-

Foto : Falco A na de overwinning tegen Stevoort

 

Vanavond om 20.30 uur krijgen we in SJC nog twee belangrijke wedstrijden. Falco B speelt in 2e Landelijke de derby tegen de A ploeg van Baasrode met ex Falcospeler Seppe Vernaeve. Deze ploeg staat momenteel met slechts één nederlaag aan de leiding gevolgd door… Falco B met twee nederlagen. Waarschijnlijk is Baasrode de sterkste ploeg van de reeks maar het zou niet de eerste keer zijn dat ons B-team voor een verrassing kan zorgen en zo de kansen om deze eerste ronde in de eerste vier te eindigen groter maakt.

Vooraf krijgen we om 18.15 uur in 2e Provinciale onze Falco C ploeg tegen Zele A. In deze reeks speelt er zich een harde strijd af om de eerste vier plaatsen. Liefst vijf ploegen staan nu gelijk op de vierde plaats waaronder Falco C en Lede A… Het wordt dus sowieso spannend en een belangrijk moment om voor een plaats in de eerste vier punten te scoren. We duimen !

(later meer)

(luk)