artikel banner

(2e update 10/8) Eerste oefenwedstrijden seniores : winst voor Falco A, Falco B en Falco D, ,verlies voor Falco C

Vorig weekend werden op de uitstekende Falco-stage in Bredene door onze senioresploegen ook drie oefenwedstrijden gespeeld . Je kan onderaan dit artikel een groepsfoto vinden van de stage.

FALCO A - RACING BRUGGE (L1) : 76-72

Moeilijke Falcostart (13-20 na eerste kwarter) maar in de tweede periode werd deze achterstand grotendeels goedgemaakt, ruststand : 35-37. In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijkopgaand verlopen en na dertig minuten kon het met een 51-51 stand nog alle kanten uit. In de laatste kwarter kon onze fanionploeg dan toch het verschil maken en deze nuttige voorbereidingswedstrijd tegen eerstelandelijker Racing Brugge winnen met 76-72.

Falcopunten : Adhémar Tanghe 10.- Dries Lioen 2.- Lucas Cleymaeet 8.- Thomas Meiereman 12.- Thibaut Platteeuw 9.- Matthew Depondt 6.- Jasper Unal 4.- Caron 6.- Leander De Maesschalck 5.- Robbe Van den Bossche 14

FALCO B - KOKSIJDE A : 69-60

Beide ploegen spelen volgend seizoen in 2e Landelijke en bleven in deze wedstrijd  min of meer in mekaars buurt al had Koksijdee aan de rust toch een kleine 30-37 voorsprong. In de derde kwarter maakte Falco B een en ander goed en kon uitlopen tot 53-45. In de laatste kwarter bleven beide ploegen mekaar waard zodat Falco B uiteindelijk verdiend een eerste overwinning van het nieuwe seizoen kon halen mete 69-60 eindcijfers.

Falcopunten : Jorre De Wilde 12.- Thibeau Deloddere 4.- Willem Nachtergaele 8.- Martin Boone .- Modest Diependaele 6.- Arne De Winne 8.- Rafael Temmerman 6.- Lucas Cleymaet 6.- Quint De Smet 5.- Jari Ghysens 10.- Ashley Marsh 4.-

FALCO C - KNOKKE HEIST A : 52-65

Een slechte Falcostart zorgde na tien minuten reeds voor een 9-24 achterstand die tegen de rust aan toch grotendeels werd goedgemaakt : 29-34...Een zwakke derde kwarter van beide ploegen leverde niet veel op en in de laatste periode zorgde een sterker Knokke , eveneens optredend in 2e Provinciale, voor een duidelijke overwinning : 52-65

Kwarterstanden : 9-24.-    20-9(29-33),-    9-12(38-45),-    14-20(52-65)

Falcopunten : Kris Kalunda Mutwala 11.- Vince Lagae 3.- Luca Antheunis 3.- Kjartan Despière.- Jo De Brabanter 3.- Lino Marechal 10.- Aaron De Winne 8.- Natan De Coninck .- Xanten Bouche .- Rune Achtergael 5.- Stijn Teughels 9.-

FALCO D - WEZENVRIENDEN GERAARDSBERGEN B : 73-41

Deze eerste wedstrijd van het seizoen werd vrijdagavond in het St Janscollege gespeeld tegen reeksgenoot Wezenvrienden Geraardsbergen B. Verliep de eerste kwarter nog vrij ngelijkopgaand dan haalde onze D ploeg in de tweede periode verschroeiend uit met een 21-2 waardoor de zege aan de rust met een 40-17 omzeggens vastlag. Ook in de tweede helft was Falco D duidelijk sterker dan de bezoekers zodat het nog een afgetekende overwinning werd : 73-41

Kwarterstanden : 19-15.-    21-2.(40-17),-    13-12(53-29),-    20-12(73-41),-

Falcopunten : Emiel Martens 6.- Thomas Tytgat 7.- Nando Saccasyn 2.- Dries Valentyn 5.- Idris Bah 14.- Tim Van den Berghe 8.- Gaëtan Messiaen 11.- Rico De Boever 12.- Brenden Van Roy,- Lowie Vernaillen,-