artikel banner

BIJNA 5e TOTAL SWEEP DIT SEIZOEN WANT WINST VOOR FALCO A, FALCO B, FALCO C EN THE FALCONS. FALCO D VERLIEST ZWAAR TEGEN HANSBEKE B

FALCO A WINT AANTREKKELIJKE WEDSTRIJD TEGEN HASSELT : 89-77

Deze vierde thuiswedstrijd op rij werd een aantrekkelijke wedstrijd die uiteindelijk met 89-77 door Falco A werd gewonnen. Tegen middenmoter Hasselt moest Falco A bij de pinken zijn want de bezoekers leverden veel weerwerk. Het is bovendien niet zomaar evident dat Falco bijna ALLE wedstrijden zomaar winnend af kan sluiten. Men gaat er , na onze knappe reeks zeges, nogal rap vanuit dat elke confrontatie als leider een makkie is maar dit is het uiteraard niet. Elke tegenstander wil stunten tegen Falco A en halen hun beste basket boven. Gelukkig slagen onze coaches erin de spelers steeds voldoende scherp te houden met het gekende gevolg : stevig leider blijven in TDM2 !

Een mooie eerste kwarter werd met 24-22 afgerond en onze fanionploeg nam in de tweede periode (na halfweg een 28-27 tussenstand) de wedstrijd  meer en meer in handen en kon aan de rust hoopgevende 42-32 cijfers voorleggen. In de derde periode werd halfweg een maximale voorsprong bereikt van 14 punten : 58-14 en met een 68-55 na dertig minuten zag het er opnieuw goed uit . In de beslissende kwarter kwamen de bezoekers in de eerste minuten wel nog terug tot 69-62 en werd het dus opletten geblazen. Bij een 76-65 stand was er even tumult want na een zware vrijwillige fout op Jasper Unal kwam er wat duw en trekweg aan te pas. Gevolg twee uitsluitingen : bij Falco : Robbe Van den Bossche (dan al goed voor 22 punten !) en bij  bij Hasselt : Kyrylo Meshcheriakov …Falco reageerde hierop het best want in de kortste tijd werd het op 5’13 van het einde 83-67 ! Tijdens de laatste vijf minuten kon Hasselt nog wat dichterbij komen maar dit was ruim onvoldoende om Falco A nog te bedreigen. UJitslag 89-77. Opnieuw een dik verdiende overwinning voor Falco. Ook Nijvel won opnieuw en blijft achtervolgen met twee overwinningen achterstand. Ook Leuven is in goeden doen en nadert op de 3e plaats. Op 8 wedstrijden van het einde blijft het er intussen goed uitzien voor onze fanionploeg al staat er nog een zwaar programma te wachten met onder meer op 18 maart een verplaatsing naar Tongeren, en op 26 maart een verplaatsing naar Leuven. En… op 6 mei staat er nog een leuke verplaatsing naar… Nijvel op het programma…Volgend weekend zijn we vrij. Volgende wedstrijd dus op 18 maart naar Tongeren.

Kwarterstanden : 24-22,-     18-10(42-32),-       26-23(68-55)           21-22(89-77)

Scouting : 2pt: 28-47(59%)    3pt: 4/19(21%)     tot: 32-66(48%)       FT: 20-26(76%),-      TO: 15

Falcopunten : Jasper Unal : 18,- Dries Lioen 5,- Leander De Maesschalck ,- Robbe Van den Bossche 22,- Milan De Clercq,- Adhémar Tanghe 1,- Thibaut Platteeuw 16,- Thomas Meireman 3,- Kristof Ongenaet 10,- Matthew Depondt 9,- Thibeau Deloddere,- Sam Caron 5,-

IN DE PLAY-UPS WINT FALCO B OP KOKSIJDE MET 88-96

De aanwezigen in Koksijde zullen het zich niet beklaagd hebben want beide ploegen maakten er een mooie en spannende wedstrijd van. Bijna heel de wedstrijd bleven Koksijde en Falco B in mekaars buurt (70-70 na dertig minuten ) en het was pas in de laatste kwarter (die Falco met 18-26 won) dat onze B ploeg definitief afstand kon nemen en deze wedstrijd verdiend kon winnen met 88-96. Met respectievelijk 33 en 23 punten waren Tristan Boone en Milan De Clercq de uitblinkers van de ploeg.Met een 4/8 komt Falco B nu op de 3e plaats in de algemene rangschikking van deze Play-ups… Onze volgende opdracht valt op ZONDAG(!) 12 MAART aanstaande. Dan komt Houtem A om 17,00 u op bezoek in het Sint Janscollege. Ook dit is een mooie affiche en we zijn benieuwd of Falco B een tweede zege in deze Play-ups kan behalen…

Kwarterstanden : 24-23,-    22-21(46-44),-       24-26(7O-7O)     18-26(88-96)

Falcopunten : Vince T’Joncke 8,- Martin Boone 8,- Willem Nachtergael 1,- Tristan Boone 33,- Milan De Clercq 23,- Arne De Winne,- Modest Diependaele 12,- Quint De Smet 5,- Jari Ghysens 6

FALCO C WINT DERBY TEGEN SGOLBA AALTER B MET 69-58

Ook hier was het verschil na dertig minuten verwaarloosbaar : 47-45.. Een sterke start van onze C ploeg(21-16)  werd niet bevestigd in de tweede kwarter , integendeel want toen werden amper zes puntjes gemaakt (6-11)…Gelukkig herpakte onze C ploeg zich in de derde periode en kon de laatste kwarter aangevat worden met een kleine 47-45 voorsprong. Intussen verloren we wegens kwetsuur (neusbreuk?) in deze derde kwarter Nathan De Coninck….In die laatste kwarter was Falco C duidelijk de baas en via een 22-13 kwarteruitslag werd een verdiende tweede zege in deze Play-Ups behaald : 69-58 ! Met een 3/8 staan we nu op de 4e plaats. Volgend weekend op vrijdag 11 maart staat er een “verplaatsing” naar de A ploeg Hotshots Destelbergen op het programma. Ook zij staan met een 3/8 op de vierde plaats. Benieuwd wat deze derby zal brengen !

Kwarterstanden : 21-16,-    6-11(27-27)     20-18(47-47)     22-13(69-58)

Falcopunten : Michiel Van Hoecke 10,- Joseph Jarju,- Vince Lagae 8,- Jo De Brabanter 14,- Lino Marechal 12,- Aaron De Winne 2,- Nathan De Coninck ,- Rico De Boever ,- Benjamin Sharpe 4,- Stijn Teughels 19,-

FALCO D DOET SLECHTS 30 MINUTEN MEE TEGEN HANBEKE B EN DAN GAAT HET LICHT UIT…

Deze voor Falco D was dit de tweede wedstrijd in de Play-ups van derde Provinciale. De match begon vrij goed en na tien minuten stond er een 16-14 stand op het bord. De tweede periode waren beide ploegen mekaar waard met een 28-26 ruststand tot gevolg. Na een 36-35 stand na 6’ in de derde kwarter keerde de wedstrijd en nam Hansbeke B de leiding over en werd deze periode met een 42-45 tussenstand. Het kon dus nog alle kanten uit, dachten we… Maar toen begon de laatste en beslissende kwarter en van dan af zagen we een totaal andere Falco D ploeg. Noch aanvallend noch verdedigend verloor Falco D de pedalen (met onder meer een afwerking van 15% in deze kwarter)  met het gevolg dat de rode loper voor Hansbeke werd uitgerold…Tegen de start van de 10e minuut werden er in deze kwarter slechts 5 puntjes gescoord (47-72) terwijl Hansbeke B intussen al lang zeker was van de overwinning. Zij maakten in de 4e kwarter 29 punten waardoor het in feite nog een zware nederlaag werd voor Falco D : 51-74…Kwarter en wedstrijd om vlug te vergeten… Volgende week trekken we met de D ploeg naar de B ploeg van subtopper Laarne. Geen gemakkelijke opdracht maar we hopen toch op meer weerwerk van onze D ploeg !

Kwarterstanden : 16-14,-    12-12(28-26)     14-19(42-45)      9-29(51-74)

Falcopunten : Idris Bah 8,- Thomas Tytgat,- Nando Saccasyn 1,- Dries Valentyn 5,- Tim Van den Berghe 4,- Casper De Boos 3,- Gaëtan Messiaen 3,- Rico De Boever 6,- Brenden Van Roy 2,- Benjamin Sharpe 12,- Lowie Vernaillen 7,-

THE FALCONS PLAATSEN ZICH MET GEMAK VOOR DE HALVE FINALES KBOV BEKER

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag)

Beide teams verschenen onvolledig voor deze terugwedstrijd van de kwartfinales van de KBOV-Beker.Bij de thuisploeg BR GroepDeMeyer waren De Man en Marechal de voornaamste afwezigen terwijl The Falcons het zonder Ongenaet, Van Hulle en beide Van der Cruyssen’s dienden te rooien.

De thuisploeg kon de 1e uitloper tot 0-5 elimineren (5-5) maar bij een 2e uitlooppoging dienden ze al de rol te lossen (naar achteraf zou blijken definitief). Het eerste kwart werd afgesloten met een 12-19 stand.

Ook in de 2e periode konden The Falcons  de kloof verder uitdiepen; iedere “Falcon” scoorde zijn puntje en halfweg prijkte een veelzeggende 23-43 stand op het scorebord.

De thuisclub begon met verse moed aan de 2e helft. Dit leverde aanvankelijk goed zichtbare resultaten op en de kloof slankte af tot 39-48. Dat was meteen hun laatste wapenfeit want in de resterende 5 minuten van het 3e kwart plaatsten de bezoekers een kurkdroge 0-20 (met o.a. 4 opeenvolgde driepunters). Met 39-68 was dan ook alles gezegd en in het overbodige 4e kwart bleef die kloof behouden. Uitslag: 53-81.

De halve finales van de KBOV-Beker plaatsen The Falcons (opnieuw met een heen- en terugwedstrijd) tegenover Beautox.

Deze halve finales zijn pas gepland na het einde van de reguliere competitie.

Standen: 12-19   11-24 (23-43)   16-25 (39-68)   14-13 (53-81).

Punten: Gevaert B.: 11; Samaey: 17; Gevaert Q.: 8; Petit: 5; Malfait: 16; Foucart: 18; De Bucke: 4; De Groote: 2.

Driepunters: 11  (Benoit: 2; Bart: 3; Brecht: 1; Hannes: 1; Thomas: 4