artikel banner

Basketbal Vlaanderen geeft nieuwe data voor uitgestelde matchen

Vorige week besliste het Bestuursorgaan van Basketbal Vlaanderen om haar competities stil te leggen tot januari 2022.

“Een moeilijke beslissing die voor sommigen als een verrassing kwam”, laat Basketbal Vlaanderen weten.

“Het feit dat bijna 1/3 van de wedstrijden moest uitgesteld worden en we steeds meer berichten opvingen van leden die zich onder druk gezet voelden om te spelen zorgden er voor dat men maar moeilijk nog kon spreken van een normaal verloop van de competitie.”

“In combinatie met de oproep van het overlegcomité om het aantal contacten te beperken ligt dit aan de basis van de beslissing om de competities tijdelijk stil te leggen maar met het uitdrukkelijk advies om de trainingen verder te zetten in vaste groepen.”

“Momenteel voorzien we de herstart van de meeste competities op 7-8-9 januari. Onderstaand een overzicht van de gevolgen van het stilleggen van de competities voor de kalenders.”

Seniorscompetities – Kalenderwijzigingen
Speeldag 10 (4-5 december) wordt verplaatst naar het weekend 6-7-8 mei
Speeldag 11 (10-11-12 december) wordt verplaatst naar het weekend 28-29-30 januari
Speeldag 12 (17-18-18 december) wordt verplaatst naar het weekend 18-19-20 maart

De wedstrijden van de betrokken speeldagen (10, 11 & 12) hebben steeds voorrang in deze weekends. De wedstrijden kunnen vanaf heden kosteloos ingepland worden. Voor deze speeldagen is 8 mei 2022 de uiterste speeldatum.

De overige wedstrijden van de heenronde dienen uiterlijk op 31 maart ingehaald te worden. Dit kan te vroegste vanaf 26 december 2021 afhankelijk van de beslissingen en adviezen van het overlegcomité dat op 20 december opnieuw bijeen zal komen.

Voor de reeksen die uit minder dan 13 ploegen bestaan zijn afwijkingen mogelijk. Betrokken clubs worden hier apart over bericht indien van toepassing.